In 5 stappen een bezoekje aan het muZIEum organiseren

Ben jij van plan om binnenkort een bezoekje te brengen aan het muZIEum? Dan kun je er ook voor kiezen om van je familieuitje of teamuitje een dagje weg te maken. Met deze 5 stappen maak je jouw muZIEum-ervaring in Nijmegen compleet.

1. Wat wil je doen?
Bij het muZIEum ontdek je hoe mensen die blind of slechtziend zijn, door het leven gaan. In het museum werken 38 blinde en slechtziende medewerkers, die jou rondleiden in hun dagelijkse leven. Je kunt kiezen voor twee verschillende donkerbelevingen. Ook is er nog de Expeditie ribbelroute, waarbij je met een virtualrealitybril op pad gaat in Nijmegen en zelf ervaart hoe het is om slechtziend te zijn. Natuurlijk kun je bij je entree zelf bepalen welke activiteit je gaat doen, maar het is uiteraard ook leuk om alvast je mogelijkheden op een rijtje te zetten en vooraf te reserveren. Spontane bezoekjes zijn uiteraard altijd welkom, maar dan kan het zo maar zijn dat er geen plaatsje meer beschikbaar is! 

2. Is er iets voor elke leeftijd?
Ga je met het gezin, dan is de kans groot dat je rekening moet houden met verschillende leeftijden. De donkerbelevingen zijn namelijk vanaf 8 jaar en de Expeditie ribbelroute vanaf 13 jaar. Bij ons bekijk je niet op een afstandje naar objecten, maar doe je zelf actief mee en dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar zeker ook voor kinderen. Daarnaast kun je jouw bezoek aan het muZIEum nog uitbreiden met andere activiteiten, zoals een bezoekje aan het Sanadome, varen op de pannenkoekenboot, een leuke voorstelling in Doornroosje of juist iets actiefs zoals ziplinen of het maisdoolhof in Malden. Ook voor kinderfeestjes of een inspirerend bedrijfsuitje met collega’s kan je bij muZIEum terecht.

3. Ook andere dingen doen?
Nijmegen biedt veel mooie natuur en heeft prachtige gebouwen. De stad en omgeving bieden veel mogelijkheden om je dag muZIEum uit te breiden met andere activiteiten. Een wandeling door de Hatertse Vennen, een high tea bij Arsenaal 1824 (waarvoor je bij ons een combinatieticket met museumentree kunt regelen) of een dagje winkelen bijvoorbeeld. Of ga een paar uurtjes barbecueën op een van de strandjes in de Ooijpolder naast de Waal. 

4. Wanneer plannen?
Als je speciaal naar Nijmegen komt om het muZIEum te bezoeken, heb je geluk. Bij ons kun je namelijk het hele jaar door terecht. Wil je van je museumbezoek een dagje Nijmegen maken en daarbij extra activiteiten doen, dan kan het zijn dat je van een planning afhankelijk bent. Een dagje winkelen kan natuurlijk altijd, maar picknicken in het Kronenburgerpark of de Vierdaagsefeesten meemaken niet. 

5. Wordt er niets vergeten?
Een picknickplaid, extra kleren voor als je een activiteit gaat doen waarbij je nat of vies kunt worden, flesjes drinken. Bij een dagje weg komt veel kijken. Hoewel je ook op locatie dingen kunt kopen, moet je daar niet altijd van uitgaan. Als je jouw bezoek aan het muZIEum combineert met een fietstocht of wandelroute, is wat drinken en eten meenemen altijd slim. Je weet immers niet wanneer je een eetgelegenheid tegenkomt. Misschien zijn er dingen die je op voorhand moet regelen, zoals het reserveren van een activiteit bij het muZIEum of een restaurant voor het avondeten. Een goede voorbereiding zal ervoor zorgen dat je jullie gezinsuitje zonder stress tegemoet gaat en je optimaal kunt genieten van deze dag met je familie.