muZIEum geeft bedrijven Onzichtbaar inzicht

Hoe communiceer je in het donker, als je meest dominante zintuig namelijk je zicht wegvalt? Je hebt dan tenslotte ook niets meer aan non verbale communicatie, want je ziet helemaal niks. Deze vraag staat centraal in het nieuwe teamuitje bij het muZIEum: Onzichtbaar inzicht. 

Onzichtbaar inzicht
Onzichtbaar inzicht daagt deelnemers uit om buiten hun comfortzone samen iets te bereiken. Uiteraard biedt ook dit programma ook uitbreiding van de werkgelegenheid voor mensen met een visuele beperking, wat het muZIEum nastreeft met de ontwikkeling van elk nieuwe concept. Want de gidsen spelen de hoofdrol bij het begeleiden van de deelnemers in het donker. Zij nemen bezoekers mee op een reis waarbij je juist op andere zintuigen leert vertrouwen.

Bedrijfsuitje in het donker
Nadat de teamleden in een donkerbeleving of tijdens Expeditie ribbelroute zelf hebben ervaren hoe het leven zou zijn als je blind of slechtziend bent, voeren zij in het donker een teamopdracht uit. Tijdens Onzichtbaar inzicht werken collega’s aan interne communicatie, teambuilding en samenwerken. Doordat deelnemers niet kunnen terugvallen op non-verbale communicatie, vereist de opdracht een duidelijke en concrete manier van communiceren. Dit geeft direct inzicht in hoe zowel het individu binnen de groep als het team als geheel fungeert. De opdracht wordt begeleid door een blinde of slechtziende gids. In een nagesprek met deze gids krijgen de deelnemers tips die zij binnen de organisatie, in hun team en op persoonlijk vlak kunnen toepassen. Dit unieke uitje is daardoor niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Wil je meer weten over deze beleving? Klik dan hier voor meer informatie. 

Lees aansluitend het blog over 'Onzichtbaar inzicht' van onze slechtziende gids Maud. Zij laat mensen zien hoe belangrijk duidelijke communicatie is in haar wereld.