Op zomervakanZIE met het muZIEum

Het is zomer, hoog tijd voor een welverdiende vakantie. En dát doe je deze zomervakantie bij het muZIEum! Naast onze donkerbelevingen of Expeditie ribbelroute, sta je van 7 juli t/m 2 september voor een zomerse uitdaging: blind op vakantie, maar waar gaat de reis heen? Zoals je van ons gewend bent, laten we jou zélf ervaren hoe het is om niets te kunnen zien.

Bestemming onbekend
Op vakantie met het muZIEum, maar waar naar toe? Dat is nog een verrassing! Zoals de gids je zal vertellen, is er op vakantie niet alleen van alles te zien, maar vooral ook heel veel te voelen, ruiken, proeven en horen. Op welke manier beleef je een vakantie als je alleen deze zintuigen tot je beschikking hebt? Wat dacht je van de warmte van de zon en het geruis van de zee op de achtergrond, veel meer heb je niet nodig om in de vakantiestemming te raken!

Waar de reis naar toe gaat, ontdek je door middel van verschillende opdrachten. Hoe is het om geblinddoekt in het pikkedonker een koffer in te pakken en bij welk land hoort de inhoud van deze koffer? Raad je de bestemming binnen de tijd? Dan maak je ook nog kans op een klein prijsje!

Ook praktische zaken komen aan bod. Welke uitdagingen komen kijken bij het opzetten van een tentje of oppompen van een luchtbed in absolute duisternis? Zet je zintuigen op scherp tijdens deze zomerse activiteit!

Op vakantie met..
Deze activiteit is van 7 juli t/m 2 september te boeken in combinatie met een donkerbeleving of Expeditie ribbelroute. Zet je bezoek aan het muZIEum volledig in het teken van de zomervakantie en boek onze donkerbeleving ‘Op vakantie met...’. Is er mooi weer voorspeld? Ga dan mee op pad met Expeditie ribbelroute en geniet (slechtziend) van het zonnetje, de fluitende vogeltjes en het bruisende stadscentrum van Nijmegen.

In de zomervakanZIE zijn wij elke dag geopend van 09.30 uur t/m 17.00 uur. Reserveren? Klik hier voor meer informatie.