Welkom in het nieuwe muZIEum!

Op 1 september openden voor het eerst de deuren van ons nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen. Vanaf nu bieden wij jou hier een ervaring die nog meer tot de verbeelding spreekt. Ontdek het zelf..

Stof, dozen, schroevendraaiers, mooie nieuwe spullen, verf in het haar, verhuiswagens, vele klussende handen... Ondertussen leerden onze blinde en slechtziende collega’s ook nog het pand en de route ernaartoe kennen – lees er meer over in onze verhuisblogs. Drukke tijden dus, maar we zijn er klaar voor en heten jou van harte welkom in ons nieuwe muZIEum. En wat zijn we trots op het resultaat! 

Je begint je bezoek met de Blikopener. Via een koptelefoon luister je naar deze 3D-audioshow, die meer vertelt over het muZIEum en meteen duidelijk maakt hoeveel alle andere zintuigen over de wereld vertellen. Daarna ga je met een blinde of slechtziende gids op pad in een van onze donkerbelevingen (nu nog levensechter) of in het stadscentrum tijdens Expeditie ribbelroute (je start meteen in de drukke winkelstraat). Durf jij deze ontdekkingstocht aan? Deze belevingen geven je letterlijk een kijkje in de wereld van blinden en slechtzienden en is én blijft dan ook het centrale onderdeel van een muZIEumbezoek. Ontdek daarna op ons interactieve doe-plein aan de hand van onder meer spelletjes en apps nog meer over blind- en slechtziendheid. Of geniet van een versnapering aan de bar. ZIEn we je snel?