Meivakantie | Beleef de lente in het donker

20 april t/m 5 mei

De lente is alweer een tijdje geleden aangebroken en we kunnen weer volop genieten van het lekkere weer. Wat doe jij het liefst dit seizoen? Hier bij het muZIEum brengen we onze tijd graag door in de tuin! En daarom organiseren wij een leuke activiteit waarin je de lente kunt beleven zoals onze blinde collega's en dus in het pikkedonker!

Tuinieren in het donker
Hoe werk je in de tuin als je blind of slechtziend bent? Hoe pak je dat aan? Bij het muZIEum kun je het in de meivakantie gaan ervaren! Samen met een blinde of slechtziende gids ga je de muZIEumtuin in en ervaar je het buitenleven, maar dan zonder iets te zien. De gids is dé ervaringsdeskundige en kan je hier van alles over vertellen. Klik hier voor meer informatie en ga de uitdaging aan!

Ervaar het zelf
Deze lenteactiviteit is een leuke aanvulling op een van onze andere belevingen. Je kunt kiezen voor een donkerbeleving waar je gaat ervaren hoe het is om blind te zijn in het dagelijks leven, of hoe het is om op vakantie te gaan zonder zicht. Verder kan deze leuke groene activiteit ook nog een aanvulling zijn op Expeditie ribbelroute. Hier neemt je slechtziende gids je mee door de binnenstad van Nijmegen en kun je gaan ervaren hoe het is om slechtziend te zijn.

Wanneer?
Deze meivakantieactiviteit is te boeken tussen 20 april tot 6 mei, van woensdag tot en met zondag - met uitzondering van koningsdag, want dan zijn wij namelijk gesloten. Verder zijn wij in de vakantie iedere dag geopend van 09.30 uur tot 17.00 uur.

Ei, ei, ei
Heb je nog niet genoeg van het zoeken naar paaseieren? Ook in de donkerbelevingen in het muZIEum heeft de paashaas er een paar verstopt. Deze zijn te vinden op Eerste of Tweede Paasdag. Help ons mee zoeken en wie weet win je wel een leuke prijs! Reserveer tijdig, want vol = vol! 

Klik hier om te reserveren.