Tentoonstelling 'MIJN geZICHT'

1 juli t/m 30 augustus

Wat zie je als je blind of slechtziend bent? Van 1 juli t/m 30 augustus ervaar je dit niet alleen met onze belevingen, maar ook door de bijzondere fototentoonstelling 'MIJN geZICHT'.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
“Even checken of mijn make-up nog goed zit” en “Oh, zit mijn haar nog wel in model?”. Dit komt je vast wel bekend voor, we kijken namelijk regelmatig even in de spiegel. Maar hoe ziet iemand die slechtziend is zichzelf nou in de spiegel? Op die vraag geeft deze tentoonstelling antwoord.

MIJN geZICHT
Fotograaf Murk Schaafsma maakte 20 portretfoto’s van mensen met een visuele beperking. Hij besprak met hen wat zij zien en vertaalde dit tot beeld. Hiermee wordt niet alleen het normale portret, maar ook het portret zoals de slechtziende zijn of haar eigen beeld ziet, getoond. Ondersteund met audio vertellen de portretten ieders persoonlijke verhaal en worden de effecten van oogaandoeningen in beeld gebracht. Op initiatief van het Oogfonds zijn de twintig portretten opgenomen in een tentoonstelling

Wat zie jij?
Onderga eerst zelf de effecten van een visuele beperking met onze donkerbelevingen of Expeditie ribbelroute. De donkerbelevingen zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het pikkedonker. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen. De buitenbeleving, Expeditie ribbelroute, is een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen en kan je nergens anders ter wereld ervaren! Met een virtualrealitybril ervaar je zelf hoe het is om slechtziend te zijn. Ga daarna aan de slag met deze bijzondere fotoserie op ons interactieve doe-plein.

Reserveer hier je beleving en bewonder, zonder meerprijs, deze unieke tentoonstelling.