Awards en prijzen

Sinds onze opening hebben we al diverse prijzen ontvangen.

ANWB
In 2013 werd het muZIEum door de ANWB uitgeroepen tot ‘Meest Innovatieve Uitje van Nederland’. De jury beoordeelde de uitjes op onderdelen als “bijzonder in de markt”, “nodigt uit tot samen uit”, “écht beleven”, “levert een positieve bijdrage aan de samenleving” en “is vernieuwend op een duurzame manier”. Het muZIEum voldeed aan deze criteria en de jury was onder de indruk van hetgeen het muZIEum neerzet en biedt. In 2013 en 2014 behaalden we daarnaast de top 3 van ‘Leukste uitje van Gelderland’. Na deze twee eerdere nominaties was het in 2015 raak en werd het muZIEum tot 'Leukste uitje van Gelderland 2015' verkozen. In 2016, 2017 en 2018 behaalden we wederom de top 3.

Zoover
In 2014 ontvingen we een ‘Zoover Award’ voor hoogste score van beoordelingen door consumenten.

TripAdvisor
In 2016 ontving het muZIEum het 'Certificaat van Uitmuntendheid'. TripAdvisor reikt dit 'Certificaat van Uitmuntendheid' alleen uit aan bedrijven die constant hoge waarderingen krijgen.

Beste Uitje
In 2017 wonnen we opnieuw een publieksprijs. Bezoekers verkozen ons tot 'Beste Uitje van Nederland' in de categorie 'Musea en Cultuur' van de provincie Gelderland. Landelijk bereikten we in diezelfde categorie de tweede plaats.

We zijn trots op het feit dat onze bezoekers zo tevreden zijn over de belevingen die wij aanbieden en we kijken ernaar uit nog veel meer mensen een kijkje te geven in de wereld van blinden en slechtzienden.