Menu

Donkerbelevingen

Stel je eens voor dat je geen auto’s meer ziet rijden, dat je de schimmel op de kaas niet kan zien of niet weet waar de uitgang is. Welke invloed heeft dat op jou? Beleef de wereld in absolute duisternis onder begeleiding van één van onze blinde of slechtziende gidsen. Deze gids neemt je mee op ontdekkingstocht in het donker.

In het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen. Bij de donkerbeleving Een dag uit het leven van… leidt de gids je rond in het dagelijks leven van iemand die blind is. Bij de donkerbeleving Op vakantie met… word je helemaal ondergedompeld in vakantiesferen, maar dan natuurlijk zonder zicht.

Persoonlijke rondleiding
Je vindt het muZIEum midden in het centrum van Nijmegen, gevestigd op de Ziekerstraat 6B. Na aankomst krijg je eerst een korte introductie over hoe je een taststok moet gebruiken. Je ontmoet je gids pas later, in het donker. De persoonlijke rondleiding is in groepjes van maximaal zeven bezoekers en neemt ongeveer één uur in beslag. De gidsen vertellen je graag over hun eigen ervaringen dus schroom niet om al je vragen te stellen. De donkerbelevingen zijn geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Ervaar de impact van het niet zien
Het muZIEum is geen museum waar je vanaf een afstandje de objecten bewondert. Je doet zelf mee en bent onderdeel van deze uitzonderlijke ervaring. Juist dit maakt het muZIEum een unieke belevenis. Ook op het doe-plein van het muZIEum kom je op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid. Je kan hier ook terecht bij onze bar voor een drankje en ja, ook dit kan slechtziend als je jezelf nog wat extra wilt uitdagen.

Proeven
Wil je je bezoek verder uitbreiden? Dat kan! Denk bijvoorbeeld aan een ontvangst of afsluiting met koffie/thee en taart. Of stel je zintuigen nog eens extra op de proef met één van de unieke proeverijtjes, zoals de chocoladeproeverij. Het gezegde “je ogen zijn groter dan je maag” zegt al veel over de rol van je ogen bij eten en drinken. Je ogen vertellen je als eerste wat je kan verwachten, of je ernaar uitkijkt of juist niet en hoe het zal smaken. Maar wat gebeurt er als je niets ziet? Weet je dan nog wat je proeft? Ervaar het zelf!

Bedrijfsuitje
Ook voor bedrijven staan we klaar. Wil je de communicatie in je team efficiënter en effectiever maken? Dan bieden wij een unieke combinatie van een leuk en leerzaam teamuitje met het arrangement Onzichtbaar inzicht. Je gaat hierbij met je team aan de slag om tot een resultaat te komen, waarbij de non-verbale communicatie wegvalt! De inzichten die jullie opdoen kunnen na de opdracht gelijk in praktijk worden gebracht.

Daarnaast bieden we diverse arrangementen bij gezellige cafés en restaurants waar je kan genieten van een heerlijke lunch, high tea, diner of borrel. Klik hier voor meer informatie over onze arrangementen. Bel of mail gerust voor persoonlijk advies of een programma op maat!

Prijs donkerbeleving
Volwassenen € 16,50 p.p. (€ 15 als je online reserveert)
Kinderen van 8 tot 12 jaar € 11 p.p. (€ 10 als je online reserveert)
Dit tarief is inclusief garderobe en gebruik van de kluisjes.

Inhoud programma

  • Ontvangst door gastvrouw of gastheer
  • Stokinstructie
  • Persoonlijke rondleiding van +/- 60 minuten in groepjes van 7 personen onder begeleiding van een gids met een visuele beperking
  • Toegang tot het doe-plein

 Let op: we raden je aan om altijd te reserveren voor je rondleiding. Dan weet je zeker dat er een gids voor je klaar staat!