Menu

Expeditie ribbelroute

De enige plaats ter wereld waar je slechtziendheid zelf kan ervaren!

Stel je voor: je bent slechtziend en je staat midden in de stad. Rechts raast een brommer voorbij, links lopen mensen langs je heen en je hoort iemand roepen in de verte. Hoe vind je nu de weg naar je favoriete winkel? Welke obstakels kom je tegen? En nog belangrijker: hoe ga je hiermee om? Dat zijn de vragen waar je tijdens Expeditie ribbelroute een antwoord op krijgt.

Deze unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen wordt gegeven door een gids met een visuele beperking. Het is geen gewone stadswandeling, want met behulp van een virtualrealitybril ervaar je tijdelijk hoe het is om slechtziend te zijn. De donkerbelevingen die in het muZIEum plaatsvinden zijn, het woord zegt het al, helemaal gericht op blindheid. Met Expeditie ribbelroute krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van slechtziende mensen. Je gids staat je met raad en daad bij gedurende de wandeling van ongeveer een uur en vertelt uit eigen ervaring hoe uitdagend het leven kan zijn als je slechtziend bent. Expeditie ribbelroute is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Hoe werkt het?
Na de ontvangst in het muZIEum krijg je de virtualrealitybril en een taststok om de weg door Nijmegen te vinden. De bril is voorzien van een applicatie die speciaal voor het muZIEum is ontwikkeld. De app simuleert varianten van slechtziendheid zoals kokervisus, waarbij je de wereld ziet door een heel klein gaatje. Je bedient het menu van de app met je ogen! Benieuwd hoe dit werkt? Reserveer dan je tickets onder aan deze pagina of bel naar 024 – 200 10 50.

Prijs Expeditie ribbelroute
Vanaf 13 jaar € 16,50 p.p. (€ 15 als je online reserveert)
Dit tarief is inclusief garderobe en gebruik van de kluisjes.
Expeditie ribbelroute is te reserveren vanaf 2 personen.

Inhoud programma

  • Ontvangst door gastvrouw of gastheer
  • Stokinstructie
  • Unieke persoonlijke rondleiding van +/- 60 minuten in groepjes van 6 personen onder begeleiding van een gids met een visuele beperking en een (ziende) groepsbegeleider
  • Toegang tot het doe-plein

Let op: we raden je aan om altijd te reserveren voor je rondleiding. Dan weet je zeker dat er een gids voor je klaar staat!

Expeditie ribbelroute is tot stand gekomen in samenwerking met:
Het Oogfonds en de Rabobank Foundation.

Gelijknamig boek
Annemiek van Munster, redacteur en columnist, schreef in 2013 het boek Expeditie Ribbelroute – slechtziendheid in het dagelijks leven. De nieuwe beleving van het muZIEum draagt dezelfde titel omdat de route de inhoud van het boek in praktijk brengt. Je kan het boek aanschaffen in onze webshop.

 

Logo door Joni de Groot: www.jonidegroot.nl