Menu

Hoera, wij gaan verhuizen!

Leuk nieuws! Wij gaan verhuizen naar ons eigen pand. Vanaf 1 september openen wij daar onze deuren. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. De afgelopen 4,5 jaar hebben wij ons enorm ontwikkeld. Daardoor zijn we ons huidige huis, de Stadsschouwburg Nijmegen, ontgroeid. Tijd dus om onze vleugels uit te slaan.

Eigen gezicht
Op naar de volgende stap: een eigen locatie met een eigen gezicht. Dat brengt ons heel veel voordelen. Ook voor jou als bezoeker. We nemen je in het nieuwe muZIEum namelijk nog verder mee in de wereld van blinden en slechtzienden. Je bezoek begint met onze Blikopener, een 3D-audioshow die meteen je zintuigen op scherp zet. Daarna ga je met een van onze gidsen op pad in een van de twee donkerbelevingen of het stadscentrum in met Expeditie ribbelroute. Op ons interactieve doe-plein kom je nog meer te weten over blinden, slechtzienden en je zintuigen. Geniet daarnaast van een drankje en lekkernijen terwijl je uitkijkt op de levendige winkelstraat. Voor scholen en bedrijven komt er bovendien een workshop- en ontvangstruimte, zodat je in alle rust met je medeleerlingen of collega’s onderdelen van je programma kan volgen. Natuurlijk biedt de nieuwe locatie ook weer volop kansen om aan de slag te gaan met ons aanbod en de kwaliteit verder te verbeteren.

Locatie
Waar gaan we dan precies heen? We blijven gewoon in Nijmegen, maar zijn straks te vinden in de bruisende binnenstad. Namelijk op de Ziekerstraat 6B! Dit adres ligt op slechts een kwartiertje lopen van het station en het is per bus te bereiken vanaf de nabijgelegen bushalte Plein 1944. Hier is ook een gratis bewaakte fietsenstalling aanwezig. Ook Parkeergarage Mariënburg is vlakbij; deze biedt tevens een gratis fietsenstalling.

Verbouwing
Natuurlijk moet er nog heel veel gebeuren. Het pand ondergaat een heuse metamorfose. Zo is het belangrijk dat de donkerbelevingen ook echt in volledige duisternis zijn gehuld. Zelfs de kleinste lichtstraal moet worden uitgebannen. Ook aan de buitenkant wordt geklust. De gevel is inmiddels goed te herkennen aan het muZIEumrood. Je begrijpt dus wel: we zitten in een mooie en drukke tijd om weer goed voor de dag te komen!

Introductieactie
Vanwege de verhuizing zijn wij t/m 31 augustus gesloten, maar we zijn wel telefonisch bereikbaar op 024 – 200 10 50. Vanaf vrijdag 1 september verwelkomen we je graag in ons nieuwe pand. Ontdek het nieuwe muZIEum met onze overheerlijke introductieactie! De actuele openingstijden vind je hier.

Blijf op de hoogte!
Houd voor de laatste informatie onze website en sociale media in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief. In onze verhuisblogs geven we je nog een extra kijkje achter de schermen. In de eerste ontdek je hoe onze blinde en slechtziende medewerkers een 'beeld' kregen van het nieuwe pand. De tweede verhuisblog staat helemaal in het teken van trainen op en naar de nieuwe locatie. En als we eenmaal zijn verhuisd, hopen we natuurlijk dat je een keer langskomt om te kijken! Reserveer hier alvast je beleving.