Menu

Voorlichting ambassadeur KNGF Geleidehonden

Uitbreiding educatieprogramma

Hoe is het om te vertrouwen op een blindengeleidehond? Niemand weet dit beter dan blinden en slechtzienden die met zo’n trouwe viervoeter op pad gaan. Daarom bieden wij, in samenwerking met KNGF Geleidehonden, leerlingen de kans kennis te maken met een geleidehondgebruiker en zijn of haar hond.

In ongeveer 45 minuten deelt een ambassadeur van KNGF Geleidehonden zijn/haar ervaringen. Hoe is het om met een hond samen te werken en wat kan een geleidehond precies? Ziet hij of het verkeerslicht groen is? Hoe weet hij waar zijn baas naartoe wil? De ambassadeur kan leerlingen alles vertellen over vertrouwen, training, wat je het best kan doen als je een geleidehond op straat tegenkomt, etc. Uiteraard kunnen de leerlingen ook al hun vragen stellen.

Deze voorlichting is voor € 20 per school te reserveren als aanvulling op het educatieprogramma en wordt aangepast aan het niveau van de leerlingen. Het biedt inhoudelijke verdieping en een extra kans voor leerlingen om al hun vragen te stellen aan iemand met een visuele beperking. Het onderdeel wordt opgenomen in het educatieschema van de leerlingen of studenten. Terwijl de helft van de groep de donkerbeleving of het doe-plein ontdekt, ontmoet de andere helft de ambassadeur van KNGF Geleidehonden. Uiteraard wordt daarna gewisseld zodat iedereen hetzelfde programma onderneemt.