Menu

Praktische informatie

Praktische informatie
Duur: ongeveer 2 uur, afhankelijk van de groepsgrootte (waarvan 1 uur in de donkerbeleving);
Kosten: afhankelijk van soort onderwijs:
Basisschool: € 10 per leerling en 1 begeleider per 12 leerlingen gratis;
Voortgezet onderwijs: € 11 per leerling en 1 begeleider per 12 leerlingen gratis;
Mbo/hbo/wo: € 15 per leerling en 1 begeleider per 12 studenten gratis.
Hoe: in groepjes van maximaal 7 personen;
Begeleiding: uiteraard wordt het programma begeleid vanuit het muZIEum, maar we gaan ervan uit dat de docenten en begeleiders die meekomen ook een actieve rol hierin nemen;
Nodig: een goed gehoor en goed ter been zijn;
Meenemen: 1 euro aan kleingeld p.p. voor in de donkerbeleving;
Adviesleeftijd: minimaal 8 jaar;
Reserveren: voor scholen verplicht; 
Aanwezig: 30 minuten voor aanvang.

Begeleiding vanuit school
We verwachten dat je, ook als begeleider, actief meedoet. Bij speciaal onderwijs verzoeken we dat er ook een begeleider meegaat in de donkerbeleving. Uiteindelijk is de school verantwoordelijk voor het welzijn van de leerlingen.

Op tijd zijn
Als de groep 30 minuten voor aanvang van het programma aanwezig is, is er genoeg tijd om jassen op te hangen, de groepjes in te delen en alle belangrijke instructies te krijgen. Geef bij de reservering eventuele bijzonderheden door, dan kunnen we daar rekening mee houden. Denk bijvoorbeeld aan slechthorendheid, een leerling met de arm in het gips, etc.

Parkeren touringcar
Als het vervoer per touringcar is geregeld kan de bus alleen bij de Passantenhaven aan de Waalkade onder de Waalbrug worden geparkeerd. Parkeren is hier gratis. Houd er rekening mee dat het vanaf hier nog ruim 10 minuten lopen is naar het muZIEum.

Kluisjes
Het is belangrijk de leerlingen of studenten vooraf te melden dat mobieltjes, horloges, tassen, brillen, camera’s en lichtgevende kleding en schoenen niet mee mogen in de donkerbeleving. Dergelijke spullen worden opgeborgen in (gratis) kluisjes. Brillen kunnen in het speciale brillenkastje bij de ingang naar de donkerbeleving worden geplaatst.

Eten en drinken
Leerlingen mogen geen eigen eten en drinken meenemen naar het muZIEum. Wel is er de mogelijkheid om een versnapering te kopen bij onze bar.

Oriëntatiebezoek voor docenten
Wil je weten of een bezoek aan het muZIEum geschikt is voor jouw leerlingen? Of heb je vragen over ons educatieve programma? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. We denken graag met je mee.