muZIEum op locatie

De titel zegt het eigenlijk al: het muZIEum komt naar je toe. Vanuit onze vaste locatie in Nijmegen reizen wij het hele land door om nog meer ogen te openen. Zo bezoeken we scholen, zorginstellingen, gemeentes, commerciële instellingen, tech bedrijven en nog veel meer.

Op de locatie van de organisatie verzorgen wij een uniek ervaringsprogramma. Hierbij staan, net zoals in het muZIEum zelf, de blinde of slechtziende gids én het zelf ervaren van verschillende oogaandoeningen altijd centraal.

Alle onderstaande programma’s zijn te reserveren voor zowel bedrijven als scholen. Het programma wordt op maat gemaakt of afgestemd op het thema van de dag. Wij denken graag met jullie mee!

Programma's op maat

Een afwisselend programma, laat dat maar aan ons over! Samen met jou kijken we naar je wensen en de mogelijkheden voor de invulling van de dag.

Onze programma's worden altijd begeleid door een blinde of slechtziende gids, die uit eigen ervaring vertelt over hoe het leven met een visuele beperking is. Zij zijn dus de ultieme ervaringsdeskundige.

ZIEn zonder Zicht
ZIEn zonder Zicht mag je niet missen als wij op locatie komen. Dit programma is bij uitstek geschikt voor een leuk, indrukwekkend en educatief bedrijfsuitje of open dag.

Je gaat tijdens ZIEn zonder Zicht met onze virtualrealitybril ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Met beperkt zicht en een taststok in je hand leg je bijvoorbeeld het Expeditie ribbelroute parcours af. Ontdek hoe toegankelijk het gebouw daadwerkelijk is, of test aan de hand van opdrachten hoe behendig je bent zonder zicht.

Dit programma bestaat uit een vast aantal onderdelen, waarin deelnemers rouleren. Afhankelijk van de tijdsduur en het aantal deelnemers wordt het programma samengesteld met verschillende optionele onderdelen. We horen ook graag welk thema centraal staat, zodat onze gidsen hierop kunnen inspelen tijdens de beleving zelf.

InformaZIEstand
Organiseer je een beurs of een dag waarbij deelnemers op eigen gelegenheid aan programma’s of workshops deelnemen? Dan is dit programma de beste keus! Bij de informatiestand van het muZIEum krijg je onze virtualrealitybril op.

De brillen laten je verschillende vormen van slechtziendheid ervaren. Probeer met de bril op bijvoorbeeld een parcours af te leggen terwijl je niets of weinig ziet. Er is ruimte om met de gids in gesprek te gaan over het leven zonder zicht.

EYEopener
Dit onderdeel past goed bij een plenair programma, bijvoorbeeld in een klaslokaal. Deelnemers maken op interactieve wijze kennis met blind- en slechtziendheid. Je ontdekt wat nog allemaal wél kan is als je niet kan zien. Een uniek inkijkje dus!

Uiteraard wordt de gastles gegeven door een gids die zelf blind of slechtziend is. Hij vertelt uit eigen ervaring en schenkt aandacht aan het stukje bewustwording. Dus wat kan jij in het dagelijks leven doen om blinden en slechtzienden te helpen. Bijvoorbeeld het vrijhouden van de geleidelijn.

Het educatieve programma wordt afgestemd op het niveau van de deelnemers en kan aansluiten bij het thema van de dag.

Expertsessie
Meer weten over blind- en slechtziendheid, fysieke/digitale toegankelijkheid en inclusie? Voeg dan een expertsessie met onze partner toe aan je programma.

Accessibility biedt voorlichtingen over fysieke toegankelijkheid, digitale toegankelijkheid en inclusie. Denk hierbij aan bereikbaarheid, betreedbaarheid, verlichting en inrichting van het gebouw. Tevens kunnen zij adviseren over technologische hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden en over ontwikkeling, beheer en gebruik van de digitale diensten binnen jullie organisatie.

De toevoeging van een expertsessie aan het programma creëert een optimale kruisbestuiving tussen zelf ervaren en kennis opdoen.

Vrijblijvende offerte

Interesse? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en we maken graag een vrijblijvend voorstel voor je!

Wie gingen je al voor?

Een aantal reacties van organisaties:
“Door ons zelf te laten ervaren hoe mensen met een visuele beperking internet gebruiken, hebben de medewerkers van muZIEum de bewustwording over het belang van digitale toegankelijkheid een flinke boost gegeven.” - Patricia Swienink (Verbond van Verzekeraars)
“De ervaringsdeskundigen van het muZIEum hebben ons echt de juiste ervaring gegeven! Hun verhalen en de beleving zelf hebben een indruk achtergelaten, die je ogen doet openen!” – Daan Wijlens (VGZ)