muZIEum op locatie

Natuurlijk nodigen wij graag iedereen uit om bij het muZIEum één van de belevingen te doen. Maar wist je dat er daarnaast ook mogelijkheden zijn dat we bij jou op bezoek komen om mensen te laten ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn?

Voor wie?
Dat maakt voor ons niets uit! We reizen het hele land door naar overheidsbedrijven, zorginstellingen, scholen, bedrijven uit de commerciële sector, noem maar op. Onze gidsen spreken uiteraard Nederlands, maar er zijn ook mogelijkheden voor een Duits- of Engelstalig programma.

Door wie?
Net als in ons museum, staat de gids centraal in het programma. Hij of zij kan namelijk als geen ander vertellen over hoe het is om visueel beperkt te zijn. Onze gidsen komen samen met publieksbegeleiders op locatie om het programma te organiseren en te begeleiden. De ervaring om blindelings te leren vertrouwen op het onbekende begint al bij de organisatie en begeleiding van het evenement, deze wordt namelijk volledig overgenomen door onze gidsen en publieksbegeleiders.

Programma op maat
Samen kijken wij naar een geschikt programma, dat aansluit op de doelstelling van de dag. Wij organiseren een interactieve dag, die past bij jouw organisatie. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een manier om het teamverband te versterken? Dan adviseren we onze teambuildingsopdracht, waarbij je meest dominante zintuig -je zicht- geen rol speelt. Hierbij wordt de onderlinge communicatie, het vertrouwen en samenwerking op de proef gesteld. Een uitdaging die zeker voor nieuwe inzichten zorgt! Of ervaar zelf, door middel van onze virtualrealitybril, hoe het is om je dagelijkse bezigheden uit te voeren met een visuele beperking.

Thema suggesties
Er zijn tal van onderwerpen waar wij graag over komen vertellen, maar om alvast een indruk te geven noemen we er een paar:

  • mobiliteit en toegankelijkheid van je eigen gebouw of in de openbare ruimte;
  • de digitale wereld, mogelijkheden en toegankelijkheid;
  • werk- en onderwijsmogelijkheden;
  • omgaan met leerlingen/ klasgenoten/ patiënten/cliënten die een visuele beperking hebben.

Het muZIEum als goed doel
Door als bezoeker bij ons te komen of door ons uit te nodigen op locatie, krijg je niet alleen een unieke ervaring, maar steun je tegelijkertijd ook een goed doel. Als stichting creëren wij namelijk werkgelegenheid voor mensen met een visuele beperking. Evenementen op locatie geven ons de mogelijkheid om de werkgelegenheid uit te breiden en dat is precies waar we voor staan!

Offerte
Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en we maken graag een vrijblijvend voorstel op!