muZIEum op locatie

De titel zegt het eigenlijk al: het muZIEum komt naar je toe. Vanuit onze vaste locatie in Nijmegen reizen wij het hele land door om nog meer ogen te openen. Zo bezoeken we scholen, zorginstellingen, gemeentes, commerciële instellingen, techbedrijven en nog veel meer.

Op jouw locatie verzorgen wij een uniek ervaringsprogramma. Hierbij staat, net zoals in het muZIEum zelf, de blinde of slechtziende gids én het zelf ervaren hoe het is om niets of weinig te kunnen zien altijd centraal.

Programma op maat

Een afwisselend en uniek programma, laat dat maar aan ons over! Samen met jou stellen we een programma samen dat volledig aansluit op jullie wensen en eventuele thema van de dag.

Zoals net al gezegd staat de ontmoeting met onze blinde en slechtziende gidsen en het zelf ervaren altijd centraal. Daarom wordt de dag altijd begeleid door een gids. Terwijl jullie in levenden lijve ondervinden hoe het is om niets of weining te kunnen zien, vertellen de gidsen jullie graag meer over het leven met een visuele beperking.

Hieronder lees je meer over de verschillende programma's. Wil je meer weten over één van de programma's? Neem contact op door te mailen naar reserveringen@muzieum.nl of bel 024 - 200 10 50.

ZIEn zonder Zicht
ZIEn zonder Zicht is bij uitstek geschikt voor een leuk, indrukwekkend en educatief bedrijfsuitje of open dag. Zet onze virtualrealitybril op en ervaar hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Ontdek hoe toegankelijk jullie gebouw daadwerkelijk is, of test aan de hand van opdrachten hoe behendig je bent zonder zicht.

InformaZIEstand
Organiseer je een beurs of een dag waarbij deelnemers op eigen gelegenheid aan programma’s of workshops deelnemen? Dan is dit programma de beste keus! Bij de informatiestand van het muZIEum krijg je onze virtualrealitybril op, waardoor je niets of weinig ziet. Laat deelnemers aan de hand van opdrachten ontdekken hoe behendig ze zijn zonder zicht.

EYEopener
Het perfecte programma voor in de klas! Deelnemers maken op interactieve wijze kennis met blind- en slechtziendheid. Je ontdekt wat nog allemaal wél kan als je niet (goed) kunt zien. Een uniek inkijkje dus!

Het educatieve programma wordt afgestemd op het niveau van de deelnemers en kan aansluiten bij het thema van de dag.

Inspiratie- of educatiesessie
Meer weten over blind- en slechtziendheid, fysieke/digitale toegankelijkheid en inclusie? Voeg dan een inspiratie- of educatiesessie toe van Accessibility, onderdeel van Bartiméus. Ontdek wat je op korte termijn al kan doen om jouw organisatie of omgeving toegankelijker kan maken, want ook kleine aanpassingen maken namelijk vaak al een groot verschil.

Vrijblijvende offerte

Heb je interesse of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op door te maillen naar reserveringen@muzieum.nl of bel 024 - 200 10 50.

Wij denken graag met je mee of maken een vrijblijvend voorstel!

Wie gingen je al voor?

“Door ons zelf te laten ervaren hoe mensen met een visuele beperking internet gebruiken, hebben de medewerkers van muZIEum de bewustwording over het belang van digitale toegankelijkheid een flinke boost gegeven.” - Patricia Swienink, Verbond van Verzekeraars

“De ervaringsdeskundigen van het muZIEum hebben ons echt de juiste ervaring gegeven! Hun verhalen en de beleving zelf hebben een indruk achtergelaten, die je ogen doet openen!” – Daan Wijlens, VGZ