Pers

Pers is altijd welkom bij muZIEum tijdens reguliere openingstijden. Meld je bezoek vooraf aan via: marketing@muzieum.nl. Gratis toegang voor pers is alleen mogelijk na aanmelding en met toestemming van de afdeling marketing en communicatie.

Over muZIEum

Het muZIEum is een museum met impact, waar je ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Bij ons staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal: een baan voor de één, een beleving voor de ander. In het pikkedonker vertouw je op je ervaren gids en ontdek je wat er mogelijk is zonder zicht.

Met onze expedities bieden we een inclusievere kijk op de wereld. Dit doen we met oog op de ruim 350.000 blinde en slechtziende mensen in Nederland, waarvan slechts 29% werk heeft. Dagelijks zetten we ons in om betaalde banen en werkervaringsplaatsen te creëren. Met gemiddeld 50 banen per jaar hebben we al honderden kansen gecreëerd, zowel binnen als buiten muZIEum, voor deze groep. Of je ons nu bezoekt of we bij jou langskomen, je draagt bij aan een inclusievere samenleving voor iedereen!

Gebruik van onze huisstijl

Ben je van plan om iets over muZIEum te publiceren? Dat vinden we superleuk! Op de pagina 'Huisstijl' vind je alle informatie over onze huisstijlrichtlijnen en beschikbaar beeldmateriaal.