Over muZIEum

Wij zijn een museum met impact, waar je ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Bij ons staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal: een baan voor de één, een beleving voor de ander. Jij vertrouwt in het pikkedonker op je ervaringsdeskundige gids en ontdekt wat er juist wél kan als je niets ziet.

Onze missie

Het muZIEum opent je de ogen. Wij zijn een ervaringsmuseum waar zien en niet zien samenkomen. Wij bieden een betekenisvolle beleving voor de één en creëren een baan voor de ander.

Door middel van onze tentoonstelling en ons activiteitenprogramma geven we bezoekers handelingsperspectief om een actieve bijdrage te leveren aan een samenleving waarin iedereen meedoet. Tegelijkertijd bieden we werkgelegenheid voor blinde en slechtziende mensen.

Onze visie

Samen op weg naar een zichtbaar betere wereld. Wij geloven dat een inclusieve samenleving sneller realiteit wordt als meer mensen de mogelijkheden zien. Het muZIEum is de inspiratiebron in Nederland voor cultuurparticipatie en inclusie.

Wie zijn wij

Sluit je ogen en er gaat een wereld voor je open. Bij ons draait alles om wat je niet ziet. Om het pikkedonker met al zijn kleuren, geuren en geluiden. Om de ribbelranden op deze aardbol.

Baan je een weg in het onbekende en ervaar wat blind of slechtziend zijn met jou doet.

Social return

Een inclusieve samenleving, dat is waar wij voor staan en gaan. Dit bereiken we door betekenisvolle ervaringen te bieden aan bezoekers en door banen te creëren voor blinde en slechtziende mensen.

Als dé plek voor sociale inkoop, bieden wij verschillende mogelijkheden om jouw sociale verplichtingen te vervullen. Wil je meer weten over hoe wij dit doen en hoe jij kunt helpen? Bekijk dan de pagina 'Social return' en ontdek hoe ook jij een verschil kunt maken.

Meer over social return

Culturele ANBI

Het muZIEum is geregistreerd bij de Belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor hoeven we geen successie- of schenkingsrechten te betalen over erfenissen en schenkingen. Elke euro van jouw bijdrage komt volledig ten goede aan onze missie. Daarnaast biedt schenken aan een instelling met een ANBI-status belastingvoordelen.

Meer over culturele ANBI

Onze partners

Dankzij de bijdrage van onze partners kunnen we nieuwe activiteiten en programma’s ontwikkelen.
Wil jij ook met ons samenwerken? Klik op de knop hieronder of mail naar info@muzieum.nl.
We bespreken graag de mogelijkheden.

Samenwerken?