Over muZIEum

Wij zijn het ervaringsmuseum in Nederland waar je voor even ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Dit doen wij dagelijks met een enthousiast team dat met passie de boodschap van het muZIEum verspreidt.

Onze missie

In het muZIEum komt zien en niet-zien samen, en staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal. Een impactvol uitje voor de één, een baan voor de ander.

De bezoeker vertrouwt blind op de ervaringsdeskundige gids en beseft wat er juist wel kan zonder zicht. Tegelijkertijd ontwikkelt onze professional competenties in een werkomgeving waar een visuele beperking geen obstakel is, maar een toegevoegde waarde.

Onze visie

Het muZIEum is een begrip in Nederland, samenwerken zit in onze genen. Het muZIEum onderzoekt, bruist, onderneemt en is inspirerend op weg naar een zichtbaar betere wereld.

Wie zijn wij

Het muZIEum is een museum met impact, waar bezoekers ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Bij muZIEum staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal: een baan voor de één, een beleving voor de ander. De bezoeker vertrouwt in het pikkedonker op zijn ervaringsdeskundige gids en ontdekt wat er juist wél kan als je niets ziet.

Meer over muzieum

Werken bij het MuZIEum

Help jij ons binnenkort om bezoekers het meest onvergetelijke uitje van hun leven te geven? Bekijk de vacatures via de knop.

Bekijk onze vacatures

Culturele ANBI

Het muZIEum staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat muZIEum geen successierecht of schenkingsrecht hoeft te betalen over erfenissen en schenkingen. Iedere euro van je bijdrage komt volledig ten goede aan het muZIEum. Bovendien biedt schenken aan een instelling met een ANBI-status belastingvoordelen.

Over culturele anbi