Bezoekersvoorwaarden

1. Algemeen

Het bezoeken van muZIEum is op eigen risico. Ouders of begeleiders zijn verantwoordelijk voor het gedrag van kinderen. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op. We vragen vriendelijk om decorstukken te respecteren en afval in bakken te gooien. Houd je je niet aan de regels of verstoor je de orde, dan kan je toegang tot muZIEum worden ontzegd en heb je geen recht op compensatie.

2. Toegang

Je hebt toegang tot muZIEum wanneer je online, telefonisch, per e-mail of aan de balie reserveert. Het muZIEum kan je de toegang weigeren, bijvoorbeeld als je alcohol of drugs hebt gebruikt, of als je voor problemen zorgt.

3. Baby's en kinderen

De donkerbeleving is geschikt voor 8 jaar en ouder, Expeditie ribbelroute voor 13 jaar en ouder. Kinderen jonger dan de aanbevolen leeftijd mogen niet deelnemen.

Kinderen van 8-12 jaar moeten met een volwassene komen. Als een kind de beleving wil verlaten, gaat er een volwassene mee, inclusief de andere kinderen onder hun toezicht.

Wil de volwassene de beleving verlaten, dan moeten alle kinderen onder hun toezicht ook vertrekken. De beleving pauzeren en later hervatten is niet mogelijk.

Baby's in draagzakken of op de arm zijn niet toegestaan.

In bovenstaande gevallen krijg je geen geld of andere vergoeding terug.

4. Mindervalide, slechthorend of zwanger

Een groot deel van ons gebouw is rolstoelvriendelijk met een lift, invalidentoilet, hellingbanen en bredere deuren.

De donkerbeleving is niet geschikt mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel of rollator gebruiken. Expeditie ribbelroute is rolstoeltoegankelijk met een begeleider die tijdens de beleving niet slechtziend is en de rolstoel bestuurt.

Als je slechthorend bent, zwanger bent, of met een rolstoel of rollator wilt komen,
bel ons op 024 - 200 10 50 of mail naar reserveringen@muzieum.nl voor de mogelijkheden.

Wil je meer weten over de toegankelijkheid van muZIEum. Klik hier om verder te lezen.

5. Annuleren of wijzigen van het aantal bezoekers

Wijzigt de grootte van de groep of wil je jouw bezoek annuleren? Dat vinden wij jammer, maar het is mogelijk. Met jouw reservering hebben wij een aantal plaats(en) gereserveerd en een gids ingepland. Daarom hanteren we annulerings- of wijzigingskosten. Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden.

6. Geen restitutie bij afwezigheid, te laat arriveren of andere omstandigheden

In deze situaties krijg je geen geld of andere vergoeding terug:

  • Als jij of anderen niet op tijd aanwezig zijn.
  • Bij ziekte of afwezigheid.
  • Als je verwachtingen van het bezoek niet overeenkomen met je ervaring.
  • Bij vertraging.
  • Bij storing of technische problemen.
  • Als je je niet goed voelt.
  • Bij verlies of diefstal van je ticket(s).
  • Als je een ticket hebt van een derde partij die niet heeft betaald.
  • Als je de beleving om welke reden dan ook niet start of verlaat.


We proberen altijd een gids te regelen, maar soms lukt dat niet door ziekte of noodsituaties. Als dat gebeurt, bieden we alternatieve data aan of annuleren we kosteloos.

7. Veiligheid en aansprakelijkheid

Voor de veiligheid van bezoekers is het niet toegestaan technische of personeelsruimtes te betreden.

8. Meegebrachte artikelen

We hebben gratis kluisjes voor je spullen. Voordat je de donkerbeleving ingaat, vragen we je om alle lichtgevende items in een kluisje te leggen. Geluidsapparatuur en speelattributen zijn niet toegestaan tijdens de belevingen.

Het is niet toegestaan om wapens of gevaarlijke voorwerpen (beslist door medewerkers) mee te nemen.

9. Eten en drinken

Het is niet toegestaan om zelf eten of drinken mee te nemen naar muZIEum.
Wil je iets drinken of iets kleins eten? Bestel dit in ons muZIEum-café.

10. (Huis)dieren

Blindengeleidehonden en hulphonden zijn welkom, behalve tijdens de donkerbeleving. We hebben een speciale, rustige plek voor hen ingericht.

Ben je van plan muZIEum te bezoeken met je blindengeleidehond.
Neem contact op via 024 - 200 10 50 of reserveringen@muzieum.nl.

Andere huisdieren zijn niet toegestaan vanwege veiligheidsredenen voor zowel de dieren als de bezoekers.

11. Kleding en schoeisel

In de donkerbeleving is het niet toegestaan om lichtgevende of reflecterende kleding of schoenen te dragen.

We raden voor al onze belevingen aan om fijn zittende schoenen aan te trekken.

12. Fotograferen en filmen

In de donkerbeleving is fotograferen en filmen niet toegestaan. Op het doe-plein en tijdens Expeditie ribbelroute mag je foto's maken voor persoonlijk gebruik. Publiceren van beeld of geluid is alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van muZIEum.

Wij kunnen bezoekers mogelijk filmen of fotograferen. Het muZIEum heeft altijd het recht dit materiaal te publiceren, tenzij de bezoeker voorafgaand heeft aangegeven dat dit niet mag.

13. Maximaal aantal deelnemers per beleving

In de donkerbeleving kunnen maximaal zeven personen deelnemen, en voor de Expeditie Ribbelroute is het maximum zes personen. Soms kunnen we kleinere groepen samenvoegen voor een beleving.

14. Schade en aansprakelijkheid

Het museum wordt zorgvuldig onderhouden. Veiligheid voor zowel de bezoeker als werknemer staat voorop. Merk je als bezoeker een onveilige situatie op? Meld het bij een medewerker.

Schade tijdens je bezoek, of schade die je per ongeluk veroorzaakt, moet voor vertrek worden gemeld voor eventuele afhandeling.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade tenzij die opzettelijk is veroorzaakt door muZIEum of een medewerker.

Als spullen aan ons worden gegeven en ze gaan verloren of worden beschadigd, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld, behalve als er een vergoeding van een verzekeraar of derden is.

Het muZIEum is niet aansprakelijk voor schade aan persoonlijke eigendommen, kleding of letsel.

15. Promotie en verkoop

Je mag geen diensten of producten promoten of verkopen in muZIEum of op het terrein, tenzij je vooraf schriftelijke toestemming hebt gekregen van de directie.

16. Roken

Roken is niet toegestaan in het gebouw.

17. Toiletgebruik

Tijdens de ongeveer één uur durende beleving is er geen toegang tot toiletten. We raden je aan om voorafgaand aan de beleving het toilet te gebruiken.

18. Verwerking persoonsgegevens

We hechten veel waarde aan de privacy van onze (website)bezoekers. We behandelen persoonlijke gegevens met zorg en beveiligen ze volgens de Algemene verordening gegevensbescherming. We zullen nooit gegevens van bezoekers verkopen of verhuren aan anderen.

We kunnen je gegevens gebruiken om je op de hoogte te houden van nieuwe producten en projecten, indien je daar toestemming voor gegeven hebt. Voor meer informatie, lees onze volledige privacyverklaring hier.