Toegankelijkheid

We streven naar een onvergetelijke en veilige ervaring voor al onze bezoekers. Hoewel we ons best doen om onze expedities voor iedereen toegankelijk te maken, is het mogelijk dat niet iedereen mee kan doen.

Ben je slechthorend, zwanger, slecht ter been, claustrofobisch of heb je epilepsie? Maak je gebruik van een rolstoel, rollator of ander hulpmiddel? Heb je speciale wensen of extra ondersteuning nodig? Dan raden we je aan om niet online te boeken, maar om contact met ons op te nemen via reserveringen@muzieum.nl of 024 - 200 10 50. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Ben je slecht ter been?

Het is mogelijk ons pand te bezoeken met een rolstoel of rollator. Helaas zijn niet alle expedities toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Bij muZIEum laten we je ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Dit doen we door middel van speciale ruimtes waarin je niks kan zien. Tijdens de beleving loop je voor lange tijd door verschillende ruimtes en is er geen mogelijkheid om te zitten.

In onze Expeditie in het donker is het niet mogelijk om een rolstoel, rollator of ander hulpmiddel mee te nemen, omdat het belangrijk is dat je handen vrij zijn. Zo gebruik je bijvoorbeeld je handen om de taststok vast te houden en om je heen te voelen.

Expeditie ribbelroute is wel toegankelijk voor rolstoelgebruikers, alleen als er een begeleider meekomt. Deze begeleider doet niet mee aan de expeditie  en bestuurt de rolstoel.

Ben je slechthorend of doof?

In onze expedities valt je dominanste zintuig, je zicht, weg. Daarom is het belangrijk dat je de rest van de bezoekers en je gids goed kan verstaan in de voor jou onbekende en pikkedonkere ruimte. Ben je slechthorend? Dan hangt af van jouw situatie af of de expedities toegankelijk zijn.

Ben je zwanger?

Allereerst gefeliciteerd! Als je nog vroeg in je zwangerschap zit, kun je deelnemen na ondertekening van een waiver. Echter, als je in de laatste weken van je zwangerschap zit, raden we deelname aan een expeditie af.

Vanwege de onbekende ruimte en het ontbreken van zicht bestaat de kans dat je onverwachts ergens tegenaan stoot. Daarom adviseren we je om niet deel te nemen in de laatste weken van je zwangerschap. Ben je echter in een vroeger stadium van de zwangerschap? Dan kun je wel deelnemen, maar is het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten. Daarom vragen we je bij binnenkomst een korte waiver door te nemen en te ondertekenen.

Heb je last van claustrofobie of epilepsie?

Tijdens 'Expeditie in het donker' kan de duisternis ongemak veroorzaken bij mensen met claustrofobie of epilepsie.

'Expeditie Ribbelroute' vindt buiten plaats. Tijdens deze expeditie draag je een augmentedrealitybril die verschillende oogziektes simuleert. Ook hier kan claustrofobie of epilepsie een rol spelen.

Als je besluit deel te nemen aan een expeditie, weet dan dat je op elk moment kunt stoppen.

We vragen je vriendelijk om voorafgaand aan de expeditie bij de ontvangstbalie te melden dat je last hebt van claustrofobie of epeilepsie, zodat we hiervan op de hoogte zijn.

Anderstalige bezoekers

We bieden expedities in het Nederlands, Engels en Duits. Wil je meer weten over beschikbaarheid en reserveringen voor een expeditie in een andere taal? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen of wil je een expeditie in een andere taal boeken? Neem dan contact met ons op via 024 - 200 10 50 of reserveringen@muzieum.nl. We helpen je graag.