Expeditie in het donker

Hoe is het om blind te zijn? Ontdek het zelf in onze Expeditie in het donker 'Een dag uit het leven van ...' of 'Op vakantie met ...'.

Zeker zijn van een expeditie? Boek direct online, dan weet je zeker dat er een gids voor je klaarstaat.

Duur: 1,5 - 2 uur | adviesleeftijd: 8+

Boek nu

Je kan maximaal 14 tickets boeken via dit formulier. Voor meer tickets gebruik je het groepsformulier ».
Kies tenminste 1 volwassene of 1 kind om verder te kunnen.

Wat ZIE jij in het pikkedonker?

Stap in het dagelijks leven met je gids óf ga mee op reis en ontdek wat jij ziet als je niets ziet.

Zet je zintuigen op scherp. Wat hoor je? Wat ruik je? Wat voel je?

Er gaat een pikkedonkere wereld voor je open, waarin je ervaart wat wél mogelijk is zonder zicht.

Kies bij het boeken een thema: 'Een dag uit het leven van ...' of 'Op vakantie met ...'

Verrijk je bezoek!

Met een van onze arrangementen.
6,50 p.p.

Kraak en Smaak - een proeverij zonder zicht | vanaf 2 personen

45,25 p.p.

Onzichtbaar inzicht - een teamopdracht | vanaf 6 personen

8,95 p.p.

Kinderfeestje | vanaf 6 personen

Vanaf 39,00 p.p.

Diner bij De Waagh | vanaf 6 personen

Vanaf 15,75 p.p.

Lunch bij De Waagh | vanaf 4 personen

7,95 p.p.

muZIEum-taartarrangement | vanaf 6 personen

7 p.p.

Stadswandeling | vanaf 4 personen

Boek je arrangement

Wat is er nog meer te doen

Informatie over de toegankelijkheid

We streven naar een onvergetelijke en veilige ervaring voor al onze bezoekers. Hoewel we ons best doen om onze expedities voor iedereen toegankelijk te maken, is het mogelijk dat niet iedereen mee kan doen.

Ben je slechthorend, zwanger, slecht ter been, claustrofobisch of heb je epilepsie? Maak je gebruik van een rolstoel, rollator of ander hulpmiddel? Heb je speciale wensen of extra ondersteuning nodig? Dan raden we je aan om niet online te boeken, maar om contact met ons op te nemen via reserveringen@muzieum.nl of 024 - 200 10 50. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Wat bezoekers zeggen

WAUW!! Wat heb ik een fantastische middag gehad. Bij binnenkomst al een super warm welkom/ontvangst en daarna de beleving in het donker, een dag uit het leven van. Mede door het enthousiasme van begeleider Bart hier enorm van genoten wat een ervaring. Onwijs interessant en leerzaam. Wie weet kom ik nog een keer terug voor één van de andere belevingen.

Ilja

Het was een heel interessante en bijzondere ervaring voor mij en mijn zoon (10 jaar). We kunnen ons nu een stuk beter inleven in blinden en slechtzienden. De beleving 'een dag in het leven van ' was zo boeiend dat we de volgende dag ook nog 'op vakantie met' hebben gedaan. Beide programma's waren zeer de moeite waard!

Cath

De ribbelroute was een hele interessante en leuke ervaring. Leuke gidsen. Je ervaart echt goed hoe het is om een visuele beperking te hebben, zowel voor jezelf als hoe andere mensen daar op reageren.

Marjolijn

Door ons zelf te laten ervaren hoe mensen met een visuele beperking internet gebruiken, hebben de medewerkers van muZIEum de bewustwording over het belang van digitale toegankelijkheid een flinke boost gegeven.

Patricia - Verbond van Verzekeraars

Bijzondere om te ervaren hoe een blind iemand door het leven gaat. Wij gingen "op vakantie". Een ervaring in het donker. Leuk uitje voor de zondagmiddag. Voor- en achteraf is er ook nog genoeg te zien en doen mbt blind en slechtziend zijn.

Esther

Hele bijzondere ervaring! Leerzaam en zeker een aanrader voor iedereen. Ook aan te raden als team uitje. Pascal was onze gids en hij deed het super!

Paulinda

  • per persoon

Boek arrangement