Expeditie in het donker

Stel je voor: je ziet helemaal niets. Hoe vind je dan je favoriete kleding in de kast? Of hoe zorg je dat je in de juiste trein stapt? Ontdek het zelf in een van onze expedities in het donker.

1,5 - 2 uur | 8+

Boek nu

Je kan maximaal 14 tickets boeken via dit formulier. Voor meer tickets gebruik je het groepsformulier ».
Kies tenminste 1 volwassene of 1 kind om verder te kunnen.

Wat zie jij als je niets ziet?

Stap met je gids het dagelijks leven in of ga mee op reis. En ontdek wat jij ziet wanneer je niets ziet.

Zet je zintuigen op scherp. Wat hoor je? Wat ruik je? Wat voel je?

Er gaat een pikkedonkere wereld voor je open, waarin jij ontdekt wat allemaal wél kan zonder zicht.

Kies een thema

'Een dag uit het leven van ...'
Stel je voor, je ziet helemaal niets. Hoe vind je dan de weg in huis of je favoriete trui in je kledingkast? Of waar de pindakaas staat in je keukenkast? Dit zijn allemaal dagelijkse dingen die vanzelfsprekend zijn wanneer je kunt zien, maar hoe doe je dit als je niets ziet? Ontdek het in deze expeditie.

'Op vakantie met ...'
Je ziet niets, gaat op vakantie en neemt mee... Tijdens de expeditie 'Op vakantie met ...' ervaar je hoe het is om op reis te gaan terwijl je niets ziet. Ontdek hoe je weet op welk juist perron je staat, waar je hotel is en hoe je kunt genieten van al het moois wat een omgeving te bieden heeft.

Verrijk je bezoek!

Met een van onze arrangementen.
6,50 p.p.

Kraak en Smaak - een proeverij zonder zicht | vanaf 2 personen

45,25 p.p.

Onzichtbaar Inzicht - een teamopdracht | vanaf 6 personen

7,95 p.p.

muZIEum-taartarrangement | vanaf 6 personen

Vanaf 15,75 p.p.

Lunch bij De Waagh | vanaf 4 personen

Vanaf 39,00 p.p.

Diner bij De Waagh | vanaf 6 personen

7 p.p.

Stadswandeling | vanaf 4 personen

Boek je arrangement

Een bezoek aan muZIEum

Een bezoek aan muZIEum is leuk, spannend en onvergetelijk! Bereid je bezoek daarom goed voor. Onder de knop ‘Praktische informatie’, vind je alles wat je nodig hebt met betrekking tot je bezoek.

Benieuwd of een expeditie iets voor jou is? Check de pagina onbeperkt genieten – toegankelijkheid.

Wat bezoekers zeggen

WAUW!! Wat heb ik een fantastische middag gehad. Bij binnenkomst al een super warm welkom/ontvangst en daarna de beleving in het donker, een dag uit het leven van. Mede door het enthousiasme van begeleider Bart hier enorm van genoten wat een ervaring. Onwijs interessant en leerzaam. Wie weet kom ik nog een keer terug voor één van de andere belevingen.

Ilja

Het was een heel interessante en bijzondere ervaring voor mij en mijn zoon (10 jaar). We kunnen ons nu een stuk beter inleven in blinden en slechtzienden. De beleving 'een dag in het leven van ' was zo boeiend dat we de volgende dag ook nog 'op vakantie met' hebben gedaan. Beide programma's waren zeer de moeite waard!

Cath

De ribbelroute was een hele interessante en leuke ervaring. Leuke gidsen. Je ervaart echt goed hoe het is om een visuele beperking te hebben, zowel voor jezelf als hoe andere mensen daar op reageren.

Marjolijn

Bijzondere om te ervaren hoe een blind iemand door het leven gaat. Wij gingen "op vakantie". Een ervaring in het donker. Leuk uitje voor de zondagmiddag. Voor- en achteraf is er ook nog genoeg te zien en doen mbt blind en slechtziend zijn.

Esther

Hele bijzondere ervaring! Leerzaam en zeker een aanrader voor iedereen. Ook aan te raden als team uitje. Pascal was onze gids en hij deed het super!

Paulinda

  • per persoon

Boek arrangement