Menu

Kerstvakantie

23 december t/m 7 januari 2018

De feestdagen vier je bij het muZIEum!

Sfeervolle donkerbelevingen
Ervaar ook het feestelijke winterseizoen in één van onze donkerbelevingen, maar dan zonder zicht! Het is er namelijk pikkedonker, waardoor je ervaart hoe het is om volledig blind te zijn. De winterse sfeer is er echter wel te voelen, horen en ruiken. Ook is er een kleine extra, namelijk in het donker is een gouden kerstbal verstopt. Lukt het jou om deze te vinden?

Winterse tocht
Tijdens Expeditie ribbelroute, een unieke wandeling door het centrum van Nijmegen, zie je de sfeervolle stad letterlijk door een andere bril. Door virtual reality ervaar je namelijk diverse vormen van slechtziendheid. Zie je dan de kerstlichtjes nog en welke geuren ruik je dan? Beide belevingen worden geleid door een blinde of slechtziende gids, die onderweg zijn (winterse) ervaringen deelt.

Kerstbuilding
Hoe bereid je een feestavond voor als je niets kan zien? Dat kan je onder leiding van een blinde of slechtziende gids zelf komen ervaren met de nieuwe activiteit 'Kerstbuilding'! Ontdek hoe het is om in absolute duisternis de tafel te dekken of om de juiste feestelijke muziek op te zetten. Vind jij de champagneglazen nog wel op tijd voordat het bezoek er is?