Donkerbelevingen

Met wie ga jij op BLIND date?

Met je dierbare op reis naar de stad van de liefde, genietend van de smalle straatjes en de historie. Ontdek de highlights van deze bijzondere stad door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed, want je ZIEt helemaal niets. Gelukkig word je goed begeleid door de reisleiders van het muZIEum, een blinde of slechtziende gids. Terwijl jij de stad zelf ontdekt in het pikkedonker, vertelt de gids over zijn leven zonder zicht, hoe hij de stad ervaart en hoe hij de liefde ziet.

Met wie ga jij op BLIND date?

Je krijgt een unieke kijk in de wereld van een van onze blinde of slechtziende gidsen.
De donkerbeleving is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

De beleving

Je gids is dé ervaringsdeskundige bij uitstek
Ontdek op een interactieve wijze wat er allemaal nog wél kan als je niet (goed) kunt zien. Ervaar hoe je andere zintuigen zich op scherp stellen en kom erachter dat je niet overal je zicht voor nodig hebt. Dit ontdek je natuurlijk niet alleen. Onze blinde en slechtziende gidsen staan voor je klaar. Aarzel vooral niet om alle vragen te stellen die te maken hebben over het leven met een oogaandoening.

Wist je dat …
je met jouw bezoek de belangrijkste missie van het muZIEum steunt: het creëren van werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden. Hoe meer bezoekers, hoe meer werk!

Jouw beleving begint nu thuis
Voor je bezoek kom je al helemaal in de sfeer van het muZIEum. Je ontvangt namelijk per mail onze 3D-audioshow: De Blikopener. Met dit verhaal kom je al goed in de stemming en worden je zintuigen op scherp gezet, behalve je zicht natuurlijk. Dus bind je blinddoek voor en pak je koptelefoon erbij; de reis begint al bij jou thuis!

Veiligheid voorop
Wij hebben er alles aangedaan om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Niet alleen voor jou, maar ook voor onze medewerkers. Meer weten over onze maatregelen en huisregels? Klik hier

Praktische informatie

  • Aanvang: begintijd op je reserveringsbevestiging, zorg dat je precies op tijd bent. Anders gaat dit van je beleving af.
  • Duur van het bezoek: 1,5 uur (exclusief arrangement). Voor je bezoek ontvang je onze 3D-audioshow (duur 10 minuten).
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar.
  • Maximaal 4 personen per rondleiding.
  • De rondleidingen kunnen ook in het Engels of Duits worden gegeven, dat kan overigens alleen als je telefonisch reserveert en voor minimaal 4 personen.

Tarieven donkerbeleving

  • Regulier tarief volwassenen: €17,50 p.p.
  • Regulier tarief kinderen (8 t/m 12): €12 p.p.

Psst… Reserveer online en ontvang korting!

  • Online tarief volwassenen: €16 p.p.
  • Online tarief kinderen (8 t/m 12): €11 p.p.

Groepsbezoek

Het muZIEum met een groep bezoeken? Dat kan, klik hier voor het aanvraagformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op, om een mooi programma samen te stellen.

Reserveren is verplicht

In verband met de richtlijnen van de Rijksoverheid is het verplicht om vooraf te reserveren. Zo kunnen wij de veiligheid van jou als bezoeker en onze medewerkers waarborgen. Na je bezoek zouden we je graag ontvangen bij onze bar, maar die houden we in deze situatie nog even gesloten.

Let op: zijn jullie met 4 personen of minder, klik dan op de rode button.