Donkerbelevingen

Ontdek het dagelijkse leven of ga op citytrip in het pikkedonker!

Hoe is het om helemaal niets te kunnen ZIEn? Dat beleef je zelf in de donkerbeleving "Een dag uit het leven van ..." of "Op citytrip met ...", door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed, want je ZIEt helemaal niets. Natuurlijk ga je niet alleen op pad, maar word je begeleid door een blinde of slechtziende gids.

Terwijl jij het dagelijks leven of de stad van de liefde ontdekt in het pikkedonker, vertellen de gidsen over het leven zonder zicht, hoe zij dingen ervaren én oplossen.

De donkerbeleving is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Meer informatie

Je gids is dé ervaringsdeskundige bij uitstek: in het pikkedonker ontdek je op interactieve wijze wat nog allemaal wél kan als je niet (goed) kunt zien. Dit doe je natuurlijk niet alleen, alle belevingen van het muZIEum worden begeleid door één van onze blinde of slechtziende gidsen.

Wist je dat… je met jouw bezoek de belangrijkste missie van het muZIEum steunt: het creëren van werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden. Hoe meer bezoekers, hoe meer werk! Draag jij daaraan bij?

Praktische informatie

  • Aanvang: begintijd op je reserveringsbevestiging, zorg dat je precies op tijd bent. Anders gaat dit ten koste van je beleving.
  • Duur van het bezoek: 1,5 tot 2 uur (exclusief arrangement).
  • Voor je bezoek ontvang je onze 3D-audioshow (duur 10 minuten).
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar.
  • Maximaal 4 personen per rondleiding.
  • De rondleidingen kunnen ook in het Engels of Duits worden gegeven, dat kan overigens alleen als je telefonisch reserveert en voor minimaal 2 personen.

Reserveren

Zeker zijn van een beleving? Reserveer voorafgaand je bezoek!

Reserveer telefonisch via: 024 – 200 10 50 of boek online via onderstaande buttons en profiteer van een kortingstarief.