Expeditie ribbelroute

Ontdek Nijmegen door een slechtziende bril!

Stap even in de schoenen van een van onze slechtziende gidsen en ga op expeditie in Nijmegen. Ervaar in de buitenlucht en door onze virtualreality verschillende oogaandoeningen. Want hoe vind je die ene date op het terras en hoe gaat het in zijn werk als je met vrienden naar de bioscoop gaat, als je niet (goed) kunt zien? Hoe vind je de weg en hoe ga je om met obstakels op je route? Ontdek het tijdens Expeditie ribbelroute. Natuurlijk laten we je niet alleen slechtziend op pad gaan. De expeditie wordt altijd begeleid door een ervaringsdeskundige en (ziende) publieksbegeleider.

Krijg letterlijk een kijkje in de wereld van iemand die slechtziend is en de verschillende oogaandoeningen.
Expeditie ribbelroute is leuk en geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar.

De beleving

Je gids is dé ervaringsdeskundige bij uitstek
Tijdens de expeditie staat de gids je met raad en daad bij. Je gids vertelt uit eigen ervaring hoe het leven met een oogaandoening is. Door zijn verhaal en de virtualrealitybril kom je er op een interactieve manier achter, wat er allemaal nóg wél kan als je niet (goed) kunt zien. Aarzel vooral niet om al je vragen te stellen!

Wist je dat …
je met jouw bezoek de belangrijkste missie van het muZIEum steunt: het creëren van werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden. Hoe meer bezoekers, hoe meer werk!

Veiligheid voorop
Wij hebben er alles aangedaan om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Niet alleen voor jou, maar ook voor onze medewerkers. Meer weten over onze maatregelen en huisregels? Klik hier

Expeditie ribbelroute is tot stand gekomen in samenwerking met: Het Oogfonds en de Rabobank Foundation.

Praktische informatie

  • Aanvang: begintijd op je reserveringsbevestiging, zorg dat je precies op tijd bent. Anders gaat dit van je beleving af.
  • Duur van het bezoek aan het muZIEum: 1,5 uur. Voor je bezoek ontvang je onze 3D-audioshow (duur 10 minuten).
  • Leeftijd: vanaf 13 jaar
  • Maximaal 2 personen per rondleiding

Tarieven

  • Regulier tarief volwassenen (vanaf 13 jaar): € 17,50 p.p.

Psst… Reserveer online en betaal het kortingstarief!
Online tarief volwassenen: € 16 p.p.

Dit tarief is inclusief garderobe en gebruik van de kluisjes.

Reserveren is verplicht

In verband met de richtlijnen van de Rijksoverheid is het verplicht om vooraf te reserveren. Zo kunnen wij de veiligheid van jou als bezoeker en onze medewerkers waarborgen.

Let op: Expeditie ribbelroute is te boeken voor maximaal 2 personen.