Expeditie ribbelroute

Ontdek Nijmegen door een slechtziende bril!

Stap even in de schoenen van één van onze slechtziende gidsen en ga op expeditie in Nijmegen. Ervaar in de buitenlucht en door onze virtualrealitybril verschillende oogaandoeningen. Want hoe vind je die ene date op het terras en hoe gaat het in zijn werk als je met vrienden naar de bioscoop gaat, als je niet (goed) kunt zien? Hoe vind je de weg en hoe ga je om met obstakels op je route? Ontdek het tijdens Expeditie ribbelroute. Natuurlijk laten we je niet alleen slechtziend op pad gaan. De expeditie wordt altijd begeleid door een ervaringsdeskundige en (ziende) publieksbegeleider.

Krijg letterlijk een kijkje in de wereld van iemand die slechtziend is en de verschillende oogaandoeningen.
Expeditie ribbelroute is leuk en geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar.

De beleving

Je gids is dé ervaringsdeskundige bij uitstek: de expeditie ontdek je op interactieve wijze wat nog allemaal wél kan als je niet (goed) kunt zien. Dit doe je natuurlijk niet alleen, alle belevingen van het muZIEum worden begeleid door één van onze slechtziende gidsen.

Wist je dat… je met jouw bezoek de belangrijkste missie van het muZIEum steunt: het creëren van werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden. Hoe meer bezoekers, hoe meer werk!

Jouw beleving begint thuis: luister voor je bezoek naar onze 3D audioshow, De Blikopener! Met deze show kom je al helemaal in de stemming. Zet je blinddoek op en pak je koptelefoon en start je beleving al bij jou thuis.

Het doe-plein: voor je beleving begint kun je op het doe-plein van alles ontdekken over blind- en slechtziendheid. Ga aan de slag met interactieve spellen of luister naar persoonlijke verhalen. Kom jij een KIJKje nemen?

Expeditie ribbelroute is tot stand gekomen in samenwerking met: Het Oogfonds en de Rabobank Foundation.

Praktische informatie

  • Aanvang: begintijd op je reserveringsbevestiging, zorg dat je precies op tijd bent. Anders gaat dit van je beleving af.
  • Duur van het bezoek aan het muZIEum: 1,5 tot 2 uur (exclusief arrangement).
  • Voor je bezoek ontvang je onze 3D-audioshow (duur 10 minuten).
  • Leeftijd: vanaf 13 jaar.
  • Maximaal 6 personen per rondleiding.

Tarieven

  • Regulier tarief volwassenen (vanaf 13 jaar): € 17,50 p.p.

Psst… Reserveer online en betaal het kortingstarief!
Online tarief volwassenen: € 16 p.p.

Dit tarief is inclusief garderobe en gebruik van de kluisjes.

Reserveren

Zeker zijn van een beleving? Reserveer voorafgaand je bezoek!

Reserveer telefonisch via: 024 - 200 10 50 of boek online via onderstaande buttons en profiteer van een kortingstarief.