Belevingen voor bedrijven

Zoek je een origineel en uniek bedrijfsuitje? Gewoon voor de gezelligheid, om elkaar beter te leren kennen of om de werkstress te ontvluchten? Of wordt het eens tijd voor een andere kijk op de zaak? In het muZIEum zie je letterlijk niets, maar dat geeft juist inspiratie voor nieuwe ideeën. Onze belevingen zijn een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. Het prikkelt je zintuigen en dat is een mooie start voor een brainstormsessie of een vergadering.

Belevingen
Binnen het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen. De donkerbelevingen zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het pikkedonker. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Daarnaast is er een buitenbeleving: Expeditie ribbelroute. De buitenbeleving is een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen en kan je nergens anders ter wereld ervaren! Door een virtualrealitybril ervaar je zelf hoe het is om slechtziend te zijn. De gids die je rondleidt is zelf blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring.

Natuurlijk sturen we je niet zomaar op pad; eerst krijg je een uitgebreide introductie. Je start de wereld van het niet zien met onze Blikopener. Deze 3D-audioshow beluister je geblinddoekt via een koptelefoon en zet direct je zintuigen op scherp. Ook vertellen we je hoe je de taststok moet gebruiken. Daarna ben je helemaal klaargestoomd voor de beleving!

Onzichtbaar inzicht
Naast het reguliere programma hebben bedrijven de keus om dit aan te vullen met een extra beleving: Onzichtbaar inzicht. Na de donkerbelevingen of Expeditie ribbelroute ondernemen jullie als team een groepsopdracht in het donker waarbij samenwerken op blind vertrouwen centraal staat. Deze teamopdracht duurt ongeveer een half uur en wordt begeleid door een gids met een visuele beperking. Ervaar wat het met je doet als je niet kan zien waar je mee bezig bent of wat je collega’s doen. Omdat alle non-verbale communicatie wegvalt, vereist de opdracht een duidelijke manier van communiceren. Dit geeft direct inzicht in hoe jullie als team en als individu binnen de groep fungeren. Inzichten die jullie na de opdracht meteen in de praktijk kunnen brengen. Deze bijzondere ervaring is dan ook een bron van inspiratie en ideeën. Om jullie daarbij te helpen, sluiten we de groepsopdracht af met een nagesprek met jullie gids. Zo gaan jullie naar huis met concrete tips & tops die je kan toepassen op de hele organisatie, het team of op persoonlijk vlak.

Inhoud programma

  • Ontvangst door gastvrouw of gastheer
  • Koffie of thee met muZIEumtaart
  • Introductie
  • Donkerbeleving of Expeditie ribbelroute
  • Teamopdracht in het donker
  • Nagesprek met de gids
  • Toegang tot het doe-plein

Tarieven
Onzichtbaar inzicht (incl. beleving en teamopdracht)

  • Vanaf 6 deelnemers € 38,50 p.p. 

Donkerbeleving of Expeditie ribbelroute (excl. teamopdracht)

  • Vanaf 6 deelnemers € 16,50 p.p.

De totale tijdsduur is ongeveer 3 uur. Na afloop kan je met je collega’s ook nog op een verrassende en interactieve manier aan de slag met je zintuigen op het doe-plein van het muZIEum. Wil je het bezoek aanvullen met een heerlijke lunch of diner in muZIEumstijl? Dat kan! Combineer het programma met het belevingsmenu of een lunch bij één van onze horecapartners op loopafstand van het muZIEum.

Reserveren
Wil je samen met collega's naar het muZIEum? Klik hier om een bedrijfsuitje te reserveren.