Voor groepen

Wil je het muZIEum bezoeken met een groep groter dan 14 personen?

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een vrijgezellendag, familiedag of een ander groepsuitje? Dan ben je bij het muZIEum aan het juiste adres!

Belevingen

Stap in het pikkedonker en ontdek in de donkerbeleving hoe jij de wereld ZIEt als je plots niet meer ZIE. Het lijkt namelijk zo vanzelfsprekend: even je favoriete trui uit de kast pakken, de lekkerste pot pindakaas scoren in de supermarkt of op vakantie gaan in een nieuw land. Maar hoe doe je dat als je niet kunt zien? Samen met onze blinde of slechtziende gidsen, trotseer jij het donker.

Of kies voor Expeditie ribbelroute, een buitenbeleving met virtual reality. Ga op pad in het centrum van Nijmegen en ZIE nijmegen door een slechtziende virtualrealitybril. De bril simuleert verschillende oogaandoeningen, waardoor je daadwerkelijk ervaart hoe het is om slechtziend te zijn. Natuurlijk laten we je niet aan je lot over en ga je op pad met een van onze gidsen en een taststok.

Al onze gidsen zijn zelf blind of slechtziend en vertellen je er graag meer over. Zij zijn bij uitstek de beste ervaringsdeskundigen.

De beleving start thuis

Voor je bezoek kom je al helemaal in de sfeer van het muZIEum. Je ontvangt namelijk per mail onze 3D-audioshow: De Blikopener. Met dit verhaal kom je al goed in de stemming en worden je zintuigen op scherp gezet, behalve je zicht natuurlijk. Dus bind je blinddoek voor en pak je koptelefoon erbij; de reis begint al bij jou thuis!

Inhoud programma

  • Ontvangst door gastvrouw of gastheer
  • Introductie
  • Donkerbeleving of Expeditie ribbelroute
  • Toegang tot het doe-plein

Je zintuigen nog meer prikkelen?
Breid je bezoek uit met een van de arrangementen. Bijvoorbeeld de Chocoladeproeverij zonder zicht, ontvangst met muZIEumtaart of een hapje en drankje bij een café of restaurant in de buurt. Bel gerust voor meer informatie (024 – 200 10 50), we denken graag met je mee.

Tarieven en reserveren

  • Volwassenen € 17,50 p.p.

Reserveren
Wil je samen met meer dan 14 personen naar het muZIEum? Klik hier om te reserveren.