Educatieprogramma

Een interactief en educatief uitje!

Wij durven wel te zeggen dat het muZIEum één van de meest unieke en leerzaamste uitjes is van Nederland. Je bent namelijk onderdeel van een onvergetelijke ervaring die je nooit meer vergeet!

De belangrijkste missie van het muZIEum is: meer bewustwording creëren over hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Tijdens jullie bezoek nemen we de leerlingen/studenten dan ook helemaal mee in dit thema en gaan ze vooral zelf ervaren hoe het is om niets te kunnen zien en ontdekken wat er juist nog allemaal wel kan.

Het programma

Bij het muZIEum is er voor ieder wat wils: op basis van jouw wensen maken wij een passend educatieprogramma voor jou en je klas.

Welkom
Welkom in het muZIEum! Jullie worden warm ontvangen door één van onze publieksbegeleiders. Zij vertellen kort wat jullie gaan doen. In de klas hebben jullie groepjes gemaakt. Ga in de groepjes bij elkaar staan en ontvang jullie programma van die dag.

De donkerbeleving!
Hoe belangrijk worden je andere zintuigen als je niks meer ziet? Én wat kan nog allemaal wél, ondanks dat je niet (goed) ziet? De donkerbeleving is een indrukwekkende en leerzame ontdekkingsreis samen met een blinde of slechtziende gids van het muZIEum. Een persoonlijke ontmoeting met de gids die uit eigen ervaring vertelt, terwijl de leerlingen/studenten voor even in hun schoenen staan en hun weg in het pikkedonker moeten vinden.

Wat gaan jullie nog meer doen
Luister naar onze 3D-audioshow, ontdek hoe het brailleschrift werkt en schrijf een geheime boodschap en leer nog veel meer over je zintuigen en de werking ervan aan de hand van interactieve opdrachten.

Extra: Mijn geleidehond en ik
Hoe is het om slechtziend te zijn en blind te moeten vertrouwen op een geleidehond? Waar helpen geleidehonden bij? En is een geleidehond hetzelfde als een hulphond? Allemaal vragen die beantwoord worden door blinden en slechtzienden die elke dag met hun trouwe viervoeter op pad gaan!

Dit onderdeel is in samenwerking met KNGF Geleidehonden.

Lespakket

Een goede voorbereiding is het halve werk: het muZIEum heeft een speciaal lespakket gemaakt, die je voorafgaand aan je bezoek kan doen. Zo weten jullie precies wat jullie te wachten staat. Het lespakket ontvang je na de reservering per mail of kun je downloaden via deze link.

Tarieven

  • Basisonderwijs (vanaf 8 jaar en ouder) | vanaf 7 personen | €11,50 p.p.
  • Voortgezet onderwijs | vanaf 7 personen | €12,50 p.p.
  • MBO/HBO/WO | vanaf 7 personen | €15,50 p.p.

Extra bij te boeken

  • Mijn geleidehond en ik | vanaf 7 personen | €30 per school
    Bestaat de groep uit 42 personen of meer? Dan is Mijn geleidehond en ik altijd onderdeel van het educatieprogramma.

Gratis begeleiders
Om het bezoek met jouw school zo goed mogelijk te laten verlopen, verwachten wij per 13 leerlingen/studenten één begeleider.

Reserveren

Wil je het muZIEum bezoeken met je school of opleiding? Klik hier om een bezoek aan muZIEum online aan te vragen. Natuurlijk is het ook mogelijk om ons te mailen: reserveringen@muzieum.nl of te bellen: 024 - 200 10 50.

Wij kunnen niet wachten jullie te ZIEn!