Wie zijn wij

Wij zijn allesbehalve een saai museum waar je naar kunst kijkt. Het muZIEum is een unieke beleving, waar bezoekers ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Bij het muZIEum staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal: een baan voor de één, een beleving voor de ander. De bezoeker vertrouwt in het pikkedonker op zijn ervaringsdeskundige gids en ontdekt wat er juist wél kan als je niets ziet.

MUZIEUM-FAMILIE

De muZIEum-familie, dat zijn wij! Een warm en dynamisch bad waar je in terecht komt, zo durven wij ons wel te omschrijven. Dagelijks staan alle collega’s vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen en onze belangrijke boodschap te verspreiden.

Inmiddels bestaat ons team uit 40 blinden en slechtzienden, voornamelijk werkzaam als gids. Daarnaast zijn er meer dan 40 collega’s die zich bezighouden met andere werkzaamheden. Denk aan de publiekbegeleiders die een belangrijke rol spelen in het gastvrij ontvangen, begeleiden en proactief informeren van bezoekers. En weer anderen die zich richten op taken als het organiseren van evenementen, personeelszaken, marketing, communicatie en sales.

Missie

Missie
In de omgekeerde werkelijkheid van het muZIEum, waar de werelden van zien en niet zien samenkomen, staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal: een baan voor de één, een beleving voor de ander. De bezoeker vertrouwt blind op zijn ervaringsdeskundige gids en beseft wat er juist wel kan. Tegelijk ontwikkelt onze professional zijn talenten in een werkomgeving waar een visuele beperking geen obstakel is, maar vooral een toegevoegde waarde.

Visie
Het muZIEum is een begrip in Nederland, samenwerken zit in onze genen. Het muZIEum onderzoekt, bruist, onderneemt en is inspirerend op weg naar een zichtbaar betere wereld.

Wie doet wat?
Bestuur
Roland van der Hoek - Voorzitter
Max Miltenburg - Penningmeester
Henriette Elsinghorst - Secretaris
Christel Samson - Bestuurslid

Directie
Heleen Vermeulen - Directeur