Een interactief en educatief schooluitje!

Zintuigenchallenge

Tijdens dit interactieve en educatieve programma stappen je leerlingen of studenten voor even in de schoenen van onze blinde en slechtziende gidsen.

In de expeditie in het donker ervaren ze hoe het is om blind te zijn. Samen met een gids gaan ze op pad en leren ze meer over het leven zonder zicht. Dit doen ze op interactieve wijze met onze Zintuigenchallenge, een spel met een wedstrijdelement in het pikkedonker.

Door de persoonlijke verhalen van onze blinde of slechtziende gidsen en de challenge krijgen ze een nieuwe kijk op de wereld. Deze kijk draagt bij aan een inclusievere samenleving.

De challenge en het randprogramma bieden een mooie manier om burgerschapsonderwijs concreet te maken.

Mijn geleidehond en ik

Als je met 29 leerlingen of meer komt, heb je de mogelijkheid om 'Mijn geleidehond en ik' toe te voegen aan je bezoek. Tijdens dit onderdeel maken jullie kennis met de trouwe vriend van een van onze gidsen, namelijk de geleidehond. De gids vertelt over het werken met een geleidehond, inclusief de opvoeding en het opleidingstraject.

Tips voor een geslaagd bezoek

Een goede voorbereiding voor jullie uitje naar muZIEum is belangrijk, omdat jullie het pikkedonker ingaan. Dat kan best spannend zijn. Uit ervaring blijkt dat wanneer leerlingen of studenten van tevoren goed weten wat ze kunnen verwachten, de ervaring rustiger verloopt en meer impact heeft.

Daarom ontvang je na het boeken een docentenhandleiding met alle benodigde informatie en handige tips voor jullie bezoek.

Informatie over de toegankelijkheid

We streven naar een onvergetelijke en veilige ervaring voor al onze bezoekers. Hoewel we ons best doen om onze expedities voor iedereen toegankelijk te maken, is het mogelijk dat niet iedereen mee kan doen.

Ben je slechthorend, zwanger, slecht ter been, claustrofobisch of heb je epilepsie? Maak je gebruik van een rolstoel, rollator of ander hulpmiddel? Heb je speciale wensen of extra ondersteuning nodig? Dan raden we je aan om niet online te boeken, maar om contact met ons op te nemen via reserveringen@muzieum.nl of 024 - 200 10 50. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Tarieven

  • Basisonderwijs
    Kinderen vanaf 8 jaar | vanaf 7 personen | 14 per persoon
  • Voortgezet onderwijs
    Vanaf 7 personen | 14 per persoon
  • MBO/HBO/WO
    vanaf 7 personen | 17 per persoon

Extra bij te boeken: Mijn geleidehond en ik
vanaf 29 personen | 50 per dagdeel

Per 13 leerlingen mag er 1 begeleider kosteloos mee. Dit geldt voor alle onderwijsinstellingen.

Vraag je schooluitje aan

Vraag je schooluitje eenvoudig aan via het aanvraagformulier of neem contact op via reserveringen@muzieum.nl of 024 - 200 10 50.

Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de reservering definitief te maken.

Wij kunnen niet wachten jullie te ZIEn!

Neem contact op

Je gezelschap

Selecteer hier het aantal personen en wanneer je komt.

Vul aantal in
Vul aantal in
Selecteer een datum
Selecteer een tijd

Onderwijsinstelling

Selecteer een soort onderwijs
Vul je naam in.
Vul naam onderwijsinstelling in
Vul je straatnaam in.
Vul je huisnummer in.
Vul je postcode in.
Vul je woonplaats in.

Gegevens

Persoonlijke gegevens
Vul hieronder je persoonlijke gegevens in.

Vul functienaam in
Vul je naam in.
Vul je achternaam in.
Vul je telefoon in.
Vul een correct e-mailadres in.

Opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het weten in het opmerkingenveld hieronder.

Accepteer privacyverklaring om te versturen.