Gesloten t/m 8 juni 2021

We hopen je snel weer te ZIEn!

Update: dinsdag 11 mei 2021

Vanwege de aangescherpte maatregelen, zijn wij helaas gesloten tot en met 8 juni 2021. We hopen vanaf 9 juni 2021 weer bezoekers te ontvangen. Tot die tijd: blijf gezond en pas een beetje op elkaar!

Hoe dan ook, het blijven spannende tijden voor ons. De steeds tijdelijke sluitingen hebben een grote impact op ons. Als niet gesubsidieerd museum betekent het voor ons: geen bezoekers, geen inkomsten. Daarom kunnen wij alle hulp hard gebruiken! Zo blijven we ogen openen door ze even te sluiten en daarmee onze belangrijkste missie waar te maken: werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden. Jij kan ons zeker helpen! Hoe? Dat lees je hier.

De maatregelen voor je bezoek

 • Vooraf reserveren is verplicht. Een beleving reserveren? Dat kan online tegen een voordeliger tarief of telefonisch via: 024 – 200 10 50.
 • We hanteren zoals eerder genoemd een vaste begin- en eindtijd. Zorg ervoor dat je precies op het aangegeven tijdstip bij het muZIEum bent en dat je na je beleving niet langer in het muZIEum verblijft Zo kunnen wij alle bezoekers garanderen dat we het maximaal aantal bezoekers niet overschrijden.
 • Heb je een ticket gekocht via een van onze resellers (ANWB, DagjeWeg)? Boek dan je beleving vooraf via: 024 - 200 10 50.
 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Blijf thuis wanneer je tot de risicogroep behoort.

De maatregelen tijdens je bezoek

 • Draag een mondmasker.
 • Houd afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen huishouden en onze medewerkers. Houd extra rekening met onze gidsen! Zij kunnen jou niet (goed) zien, jij hen wel.
 • Kinderen tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt dat zij ook geen afstand hoeven te houden tot volwassenen.
 • Volg de eenrichtingsroute.
 • Wacht op de aangegeven wachtplekken.
 • Volg altijd de hygiënemaatregelen, deze worden duidelijk aangegeven bij het muZIEum. Er zijn voldoende plekken om handen te wassen of te desinfecteren.
 • In het muZIEum is het alleen mogelijk via pin of mobiel te betalen.
 • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het muZIEum.
 • Naast onze reguliere schoonmaakmomenten hebben we extra schoonmaakmomenten gecreëerd. Daarnaast zorgen wij als medewerkers dat we zelf ook alle hygiëne maatregelen opvolgen en monitoren.
 • Ga na afloop van je beleving direct weer naar huis.

Zolang de maatregelen van het RIVM en het kabinet van kracht zijn:

 • Kan je bij het muZIEum niet eten en drinken.
 • Kan je een tegoed ontvangen in plaats van een restitutie.

Wat bieden we aan

Donkerbeleving

 • Deze beleving (voor 8 jaar en ouder) vindt bij ons binnen plaats, waar je ervaart hoe het is om blind te zijn onder leiding van een gids.
 • De belevingen starten elk kwartier en per beleving kunnen er maximaal 4 bezoekers tegelijk naar binnen.
 • De totaalbeleving - inclusief de donkerbeleving - duurt 1,5 uur.
 • Er is een mogelijkheid om met 5 personen tegelijkertijd de donkerbeleving te ondernemen, maar dat kan alleen als je samen één huis(houden) deelt.

Expeditie ribbelroute

 • Met deze beleving (voor 13 jaar en ouder) ervaar je slechtziendheid door middel van onze virtualrealitybril. Je gaat samen met de gids buiten op pad in het centrum van Nijmegen.
 • Er starten meerdere belevingen op één dag en per beleving kunnen er maximaal 2 bezoekers deelnemen.
 • De totaalbeleving - inclusief Expeditie ribbelroute - duurt 1,5 uur.

Algemene informatie

Het muZIEum is vanaf 9 juni 2021 weer open. Online reserveren is in lijn met de landelijke coronamaatregelen verplicht.

Boek een beleving

Prijzen

Openingstijden
Het muZIEum is vanaf 9 juni 2021 weer elke dag geopend.

 • Maandag: 12.00 – 17.00 uur
 • Dinsdag t/m zondag: 09.30 – 17.00 uur

Veelgestelde vragen bezoekers

1. Is het muZIEum open?
Helaas zijn wij momenteel gesloten. We hopen vanaf 9 juni 2021 weer bezoekers te ontvangen. Tot die tijd: blijf gezond en pas een beetje op elkaar!

Bekijk de website van het RIVM voor de meest actuele informatie.

2. Krijg ik voor een geboekte reservering geld terug?
Natuurlijk hadden wij liever geZIEn dat je geboekte beleving door kan gaan, maar de veiligheid van jou als bezoeker en onze medewerkers staat voorop. Heb je een beleving geboekt in de periode dat we dicht zijn? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht met een tegoed ter waarde van jouw boeking. Deze mail kan je gebruiken op het moment dat wij weer bezoekers mogen verwelkomen.

Het betekent erg veel voor ons als je jouw bezoek verplaatst. Het muZIEum houdt voor 80% haar eigen broek op, de overige 20% komt binnen via donaties. Nu wij geen bezoekers mogen ontvangen lopen wij het grootste deel van onze inkomsten mis. Wanneer jij jouw bezoek verplaatst draag je bij aan onze toekomst, onze belangrijkste missie: werkgelegenheid creëren voor blinden en slechtzienden en heb jij alvast een leuk uitje in het vooruitZICHT.

3. Kan ik online reserveren?
Ja, vanwege de huidige coronamaatregelen is dit zelfs verplicht. Reserveren kan online via: muzieum.nl/praktisch/altijd-reserveren of door te bellen naar 024 - 200 10 50.

4. Ik heb een entreeticket gekocht via een travel agent of reseller. Krijg ik bij annulering geld terug?
Mocht je via een reseller hebben geboekt, kun je contact opnemen met reserveringen@muzieum.nl daar kan je jouw boeking verplaatsen naar een andere dag.

5. We hebben een schoolbezoek/groepsbezoek geboekt en willen dit annuleren. Krijgen we ons geld terug?
Alle schoolboekingen/groepsbezoekingen worden in de periode dat wij dicht zijn geannuleerd. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over het verplaatsen van de boeking.

6. Moeten kinderen t/m 18 jaar afstand van elkaar houden in het muZIEum?
Kinderen t/m 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt dat zij ook geen afstand hoeven te houden tot volwassenen.

Vragen over je reservering
Het muZIEum doet er alles aan om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.
Voor vragen over je geplande bezoek, kun je een e-mail sturen naar reserveringen@muzieum.nl.