Oog in Oog met René

Ik kreeg een vlek in mijn gezichtsveld en ging naar de huisarts, die me doorverwees naar de oogarts. Ik kon binnen twee dagen terecht, wat me al deed vermoeden dat er iets mis was. De oogarts stuurde me vervolgens door naar het LUMC, en toen ging alles heel snel.

  • 10 June 2024

Het was coronatijd, dus we hebben twee keer drie kwartier telefonisch met de oogarts gesproken en besloten dat mijn oog verwijderd moest worden.

Het was een vreemde periode waarin veel gebeurde. Na de operatie verloor ik mijn baan. Ik vond een nieuwe baan, maar daar ben ik inmiddels mee gestopt. Nu ben ik bezig met het bouwen van een huis.

Ik heb nu post-chemo haar en laat het allemaal groeien. Ik heb kleine ogen en eigenlijk ziet niemand dat ik een kunstoog heb, wat fijn is omdat ik er dan niet steeds aan herinnerd word.

Marina: "René en zijn vrouw hebben me tijdens de fotoshoot verteld over hun ervaringen op de oogafdeling waar ik werk. Het is voor ziekenhuizen gebruikelijk om patiënten te vragen naar hun mening over de zorg die ze krijgen en over wat er beter kan. Meestal gaat dat via enquêtes. Maar er een uur echt over praten is heel anders."