Een sociale onderneming

Een uitje voor de één en een baan voor de ander. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille en pijlers van onze organisatie. Onze missie is: Blinde en slechtziende mensen leven in een inclusieve samenleving waar iedereen dezelfde kansen en rechten heeft om zelfstandig mee te doen.

Door ontmoeting, beleving en in gesprek met de blinde en slechtziende medewerkers van muZIEum krijg je een nieuwe kijk op inclusie. Het bezoek zet je aan het denken over je eigen ideeën en handelen.

Jouw bezoek heeft maatschappelijke impact omdat het bijdraagt aan de werkgelegenheid voor mensen die blind en slechtziend zijn.

Wist je dat maar 29% van de mensen die blind of slechtziend is een betaalde baan heeft? Wij willen daar verandering in brengen. Dat doen we door het creëren van volwaardige banen met ontwikkelingsmogelijkheden.

Bij muZIEum is blind of slechtziend zijn geen obstakel maar een toegevoegde waarde.

Facts & Figures

 

Social return on investment (SROI)

Inclusief en sociaal ondernemen zit in het hart van onze organisatie.  

Geeft jouw bedrijf of organisatie invulling aan Social Return? Het muZIEum biedt unieke belevingsactiviteiten waar jij en je collega’s nog lang over napraten. De ervaring en gesprekken met de blinde en slechtziende medewerkers zijn een inspirerende ingang voor een meer inclusieve bedrijfsvoering. Dit kan bij ons in Nijmegen en muZIEum biedt activiteiten op maat bij jou op locatie aan. 

Onzichtbaar Inzicht           Expedities        muZIEum op locatie 

 

Sociaal ondernemen doen we samen 

In Nijmegen is Social Return belegd bij het Werkbedrijf Nijmegen  

Het muZIEum is aangesloten bij Tosss. Door aankoop van een impactbon bij Tosss ondersteun je arbeidsparticipatie voor kwetsbare doelgroepen in het Rijk van Nijmegen. Deze impactbon kun je ook bij muZIEum besteden.  

Wij zijn opgenomen in de Code Sociale Ondernemingen met de status "aanvraag" waardoor je 100% van je Social return kunt afschrijven voor activiteiten bij muZIEum.