Update coronavirus - muZIEum open!

Update: woensdag 30 september 2020 - 19.00 uur

Wij blijven ogen openen!

Het muZIEum is open, we ontvangen je graag, ook in deze tijden. Natuurlijk hebben we de nodige maatregelen genomen om het bezoek voor jou en onze medewerkers, zo veilig mogelijk te maken.

Het blijven spannende tijden, voor iedereen! De periode van drie maanden dicht heeft een grote impact gehad op het muZIEum. Als niet gesubsidieerd museum betekent het voor ons: geen bezoekers, geen inkomsten. Nu open zijn biedt het perspectief, maar vanwege de aangescherpte maatregelen draaien we nog steeds niet de bezoekersaantallen die we gewend zijn. Alle hulp is welkom! Zo blijven we ogen openen, door ze even te sluiten en daarmee onze belangrijkste missie waar te maken: werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden. Jij kan ons zeker helpen! Hoe? Dat lees je hieronder:

Boek een beleving, als je het ons vraagt de leukste manier!

Voor diegene die ons kennen, de belevingen die blijven bestaan, ook met de nieuwe maatregelen van 1,5 meter! Natuurlijk met een aangepast protocol volgens de richtlijnen van het RIVM. Voor diegene die ons nog nooit hebben bezocht, het muZIEum heeft twee belevingen: een donkerbeleving en Expeditie ribbelroute. Het meest bijzondere aan de belevingen? Je ervaart daadwerkelijk zelf hoe het is om blind of slechtziend te zijn, hierin sta je niet alleen, de belevingen worden altijd begeleid door een gids die zelf blind of slechtziend is. De gids vertelt uit eigen ervaring hoe hij daarmee omgaat en welke oplossingen er zijn.

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat iedere bezoeker het muZIEum veilig kan bezoeken. De maatregelen in het kort:

  • Reserveren is verplicht.
  • Houd anderhalve meter afstand, let op ons gidsen zij zien jou niet goed, jij hun wel.
  • Draag een mondmasker.
  • Bij aankomst wordt gevraagd je handen te desinfecteren, ook zijn er voldoende punten tijdens je bezoek om je handen extra te desinfecteren of te wassen.
  • Kom niet als je klachten hebt.
  • Hoest en nies in je elleboog.

Meer informatie over onze maatregelen

Reserveer online en profiteer van een voordeliger tarief of bel naar: 024 - 200 10 50

Bestel een cadeaubon

Altijd leuk om te geven én om te krijgen. Heb jij al iemand op het OOG aan wie jij hem wilt geven? Voor een verjaardag, als bedankje of omdat je iemand in het zonnetje wilt zetten? De bon is geldig voor zowel de donkerbeleving als Expeditie ribbelroute en onbeperkt geldig.

Bestel hem hier!

Doe een donatie

Niet in de gelegenheid om naar het muZIEum toe te komen, maar wil je wel graag bijdragen aan onze missie: werkgelegenheid creëren voor blinden en slechtzienden? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een donatie te doen. Voor ons zijn donaties en sponsoring een belangrijke bron van inkomsten om onze missie te kunnen uitvoeren. Doneren kan via het donatieformulier of direct een donatie te doen door het bedrag over te maken naar NL73RABO0159920604 t.n.v. Stichting muZIEum 2012. Wij vinden het altijd leuk om te horen, wat de reden is van je donatie. Wil je jouw reden met ons delen vul die dan in bij de omschrijving van je bankoverschrijving.

Doe een donatie!

Bereikbaarheid

Het muZIEum is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 – 17.00 uur. Je kunt ons bereiken door te bellen naar: 024 – 200 10 50. Natuurlijk kan je ook altijd je vraag mailen naar: info@muzieum.nl.

Tot ZIEns

Bekijk de website van het RIVM voor de meest actuele informatie.

Veelgestelde vragen bezoekers

1. Is het muZIEum open?
Ja, wij blijven ogen openen!

2. Krijg ik voor een geboekte reservering (13 maart t/m 31 mei 2020) geld terug?
Natuurlijk hadden wij liever geZIEn dat je geboekte beleving door kan gaan, maar de veiligheid van jou als bezoeker en onze medewerkers staat voorop. Heb je een beleving geboekt in de periode 13 maart t/m 31 mei 2020? Dan ontvang je van ons automatisch een voucher met een tegoed ter waarde van jouw boeking. Deze voucher kan je gebruiken op het moment dat wij weer bezoekers mogen verwelkomen.

Het betekent erg veel voor ons als je jouw bezoek verplaatst. Het muZIEum houdt voor 80% haar eigen broek op, de overige 20% komt binnen via donaties. Nu wij geen bezoekers mogen ontvangen lopen wij het grootste deel van onze inkomsten mis. Wanneer jij jouw bezoek verplaatst draag je bij aan onze toekomst, onze belangrijkste missie: werkgelegenheid creëren voor blinden en slechtzienden en heb jij alvast een leuk uitje in het vooruitZICHT.

3. Kan ik online reserveren?
Vanwege de maatregelen is dit verplicht. Reserveren kan online via: muzieum.nl/praktisch/altijd-reserveren of door te bellen naar 024 - 200 10 50.

4. Ik heb een entreeticket gekocht via een travel agent of reseller. Krijg ik bij annulering geld terug?
Mocht je via een reseller hebben geboekt, kun je contact opnemen met reserveringen@muzieum.nl daar kan je jouw boeking verplaatsen naar een andere dag.

5. We hebben een schoolbezoek/groepsbezoek geboekt en willen dit annuleren. Krijgen we ons geld terug?
Alle schoolboekingen/groepsbezoekingen zijn t/m 31 mei 2020 geannuleerd. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over het verplaatsen van de boeking.

6. Moeten kinderen t/m 18 jaar afstand van elkaar houden in het muZIEum?
Kinderen t/m 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt dat zij ook geen afstand hoeven te houden tot volwassenen.

Vragen over je reservering
Het muZIEum doet er alles aan om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.
Voor vragen over je geplande bezoek, kun je een e-mail sturen naar reserveringen@muzieum.nl.