Wat is er te doen in de herfstvakantie

De herfst is in zicht: bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en we genieten nog even van de najaarszon. Maar hoe beleef je dit seizoen als je niets of weinig ziet? Ontdek het in de vakantie van 15 tot en met 30 oktober bij muZIEum.

Iedere dag staan onze blinde en slechtziende gidsen voor je klaar om je rond te leiden in een onvergelijke ontdekkingsreis. Benieuwd wat jij ziet als je niets ziet? Boek dan nu een beleving!

Donkerbeleving "Een dag uit het leven van ..."

Stel je voor. Je ziet helemaal niets. Weet jij dan waar je lievelingskledingstuk ligt in de kast? Waar je het beste over kan steken wanneer je naar de supermarkt loopt? En als je dan in de supermarkt bent, waar je alle boodschappen kan vinden?

Ontdek het in de donkerbeleving "Een dag uit het leven van ...". Ontmoet je blinde of slechtziende gids en ervaar wat allemaal wél kan als je niets of weinig ziet.

Boek nu je een beleving

Deze beleving is binnen en leuk voor iedereen vanaf 8 jaar.

Donkerbeleving "Op citytrip met ..."

Hoe is het om op stedentrip te gaan als je helemaal niets ziet? Zijn de mensen behulpzaam? En hoe werkt dat als de inwoners van de stad niet dezelfde taal spreken?

Ontdek het in de donkerbeleving "Op citytrip met ...". Ontmoet je blinde of slechtziende gids en ervaar wat allemaal wél kan als je niets of weinig ziet.

Boek nu je een beleving

Deze beleving is binnen en leuk voor iedereen vanaf 8 jaar.

Bezoekers over muZIEum

We ontmoetten onze gids Tim in het donker, onder zijn humor volle maar kundige leiding vonden we onze weg door Parijs. Ik besefte plots: wat vergt het toch enorm veel moed en doorzettingsvermogen om voor blinden of slechtzienden, zich door een onbekende en onvoorspelbare wereld te bewegen. Tim dankjewel voor een indrukwekkende middag, we waren geraakt door jouw eigen verhaal, het was een enorm waardevolle inkijk in jouw wereld, nogmaals dank. Echt een ‘eyeopener’ en aanrader! - Paul Vlemmix via Google

Ontzettend bijzondere en leerzame ervaring die iedereen eens zou moeten doen! - Anouk via Google

Expeditie ribbelroute

Beleef het herfstige centrum van Nijmegen door een andere bril tijdens Expeditie ribbelroute.

Stap voor even in de schoenen van één van onze slechtziende gidsen. Want hoe is dat als je, als blinde of slechtziende, plots een obstakel op straat tegenkomt. En hoe vind je de weg naar je favoriete winkel? Boek Expeditie ribbelroute en ervaar!

Boek nu je een beleving

Deze beleving is buiten en leuk voor iedereen vanaf 13 jaar. Is het slecht weer dan hebben we een alternatieve route.

Maak je bezoek compleet

Geniet voor of na de beleving van een drankje (koffie, thee of fris) en laat je verrassen door de bakkunsten van een ambachtelijke bakker met een stuk muZIEumtaart.

Boek nu je arrangement in combinatie met een beleving