Praktische informatie

Een bezoek aan muZIEum is leuk, spannend en onvergetelijk! Bereid je bezoek daarom goed voor. Hier vind je alles wat je nodig hebt met betrekking tot je bezoek.

Zeker zijn van een expeditie? Boek direct online, dan weet je zeker dat er een gids voor je klaarstaat.

For English or German tours, please call us at
+31 24 200 10 50 as online booking is unavailable.

Exclusief of avondbezoek

Het muZIEum alleen voor jouw gezelschap? Ontdek de mogelijkheden van een exclusief of avondbezoek. Neem contact op via onderstaande knoppen, we denken graag met je mee.

reserveringen@muzieum.nl +31 24 200 10 50

Route en parkeren

Adres

Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen

Bij binnenkomst neem je de roltrap of de lift naar de eerste verdieping, daar vind je de balie waar we je graag ontvangen.

Route

Klik hier om de route in Google maps te openen.

Parkeren

Je kunt je auto het beste parkeren bij Parkeergarage Mariënburg of Parkeergarage Keizer Karel.
Let op: Parkeergarage Mariënburg is op zondag pas geopend vanaf 10.00 uur.

Openbaar vervoer

Wij liggen op 15 minuten loopafstand van het centraal station. Wanneer je de bus pakt, is bushalte Plein 1944 het dichtstbij.

Informatie over de toegankelijkheid

We streven naar een onvergetelijke en veilige ervaring voor al onze bezoekers. Hoewel we ons best doen om onze expedities voor iedereen toegankelijk te maken, is het mogelijk dat niet iedereen mee kan doen.

Ben je slechthorend, zwanger, slecht ter been, claustrofobisch of heb je epilepsie? Maak je gebruik van een rolstoel, rollator of ander hulpmiddel? Heb je speciale wensen of extra ondersteuning nodig? Dan raden we je aan om niet online te boeken, maar om contact met ons op te nemen via reserveringen@muzieum.nl of 024 - 200 10 50. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Het muZIEum-café

Geniet voor of na je expeditie van een lekker kopje koffie, thee, iets fris of een snack in ons café.

  • Warme en koude dranken

  • Zoete snacks

  • Hartige snacks

Veelgestelde vragen

Ik wil annuleren, kan dat?

Wil je jouw bezoek annuleren? Dat vinden wij jammer, maar het is mogelijk. Met jouw reservering hebben wij een (aantal) plaats(en) gereserveerd en een gids ingepland. Daarom hanteren we annulerings- of wijzigingskosten, die van toepassing zijn op alle gereserveerde activiteiten.

Klik hier om de annuleringsvoorwaarden te lezen.

Wat als ik te laat ben?

Je koopt een ticket met een starttijd voor je expeditie. Ben je te laat, dan is het helaas niet meer mogelijk om deel te nemen aan je expeditie, omdat deze al is gestart. Je krijgt geen geld of andere vergoeding terug.

Klik hier om de bezoekersvoorwaarden te lezen.

Wat als ik niet meer kan?

Dat vinden wij jammer. Afhankelijk van wanneer je bezoek plaats vindt kan je het wijzigen of annuleren.

Klik hier om de annuleringsvoorwaarden te lezen.

Krijg ik mijn geld terug als ik niet kom opdagen?

Beslis je om niet te komen, dan ontvang je geen geld of andere vergoeding terug.

Graag leggen we kort onze bezoekersvoorwaarden uit. Bij het boeken heb je hiermee ingestemd. Waarom wij deze voorwaarden hanteren? Bij ons ervaar je hoe het is om niets te zien, door middel van een ontmoeting met onze blinde en slechtziende collega's. Dit is niet alleen onvergetelijk, maar ook belangrijk omdat je hierdoor werk creëert voor blinden en slechtzienden.

Momenteel heeft slechts 29% van de blinden en slechtzienden een baan. Dit willen wij veranderen. Werk is namelijk van grote waarde voor iemand. Het draagt bij aan wie je bent en wat je doet.

Als organisatie ontvangen wij geen structurele subsidies en zijn we afhankelijk van entreegelden. Daarom hanteren wij annuleringsvoorwaarden.

We begrijpen dat annuleringskosten vervelend zijn, maar deze dragen wel direct bij aan betaalde banen voor blinden en slechtzienden.

Vanaf welke leeftijd is een bezoek aan muZIEum geschikt?

De expeditie in het donker is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Een rondleiding in het donker kan spannend zijn en impact hebben, daarom raden we deze ervaring af voor kinderen jonger dan 8 jaar.

Expeditie Ribbelroute is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar.
Tijdens deze beleving neem je deel aan het verkeer. Bij ons staat veiligheid voorop. Daarom is de leeftijdsgrens om mee te doen aan Expeditie Ribbelroute 13 jaar.