Contact

Heb je vragen over je bezoek, een mogelijke samenwerking, een persverzoek of iets anders? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, bel ons of stuur ons een e-mail.

muZIEum

Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen
Accepteer privacyverklaring om te versturen.

Route en parkeren

Adres

Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen

Bij binnenkomst neem je de roltrap of de lift naar de eerste verdieping, daar vind je de balie waar we je graag ontvangen.

Route

Klik hier om de route in Google maps te openen.

Parkeren

Je kunt je auto het beste parkeren bij Parkeergarage Mariënburg of Parkeergarage Keizer Karel. Let op: Parkeergarage Mariënburg is op zondag pas geopend vanaf 10.00 uur.

Openbaar vervoer

Wij liggen op 15 minuten loopafstand van het centraal station. Wanneer je de bus pakt, is bushalte Plein 1944 het dichtstbij.

Veelgestelde vragen

What languages are available at muZIEum?

Apart from the expeditions in Dutch, we also offer expeditions in English and German. These tours cannot be booked online. To check the availability for an English or German visit, please contact us via 024 - 200 10 50 or via reserveringen@muzieum.nl

Hoe is het muZIEum bereikbaar?

Ons adres is Ziekerstraat 6b in het stadscentrum van Nijmegen.

Kom je met de auto? Dan kun je het beste parkeren bij Parkeergarage Mariënburg of Parkeergarage Keizer Karel. Let op: Parkeergarage Mariënburg is op zondag pas geopend vanaf 10.00 uur.

Kom je met het openbaar vervoer? Wij liggen op 15 minuten loopafstand van het centraal station. Of wanneer je de bus pakt, is bushalte Plein 1944 het dichtstbij.

Waar kan ik parkeren?

Je kunt je auto het beste parkeren bij Parkeergarage Mariënburg of Parkeergarage Keizer Karel. Let op: Parkeergarage Mariënburg is op zondag pas geopend vanaf 10.00 uur.

Wat zijn de openingstijden?

Wij zijn open op:

  • Maandag van 12.00 tot 17.00 uur.
  • Dinsdag tot en met zondag van 09.30 tot 17.00 uur.

De laatste rondleiding start elke dag om 15.30 uur.
Op maandagen in schoolvakanties zijn we open van 09.30 tot 17.00 uur.

Wij zijn gesloten op:

  • Koningsdag (27 april)
  • De intocht van de Vierdaagse
  • Eerste kerstdag (25 december)
  • Nieuwsjaarsdag (1 januari)

Is het nodig om mijn bezoek vooraf te reserveren?

Door de grote belangstelling raden we je aan je bezoek van te voren te boeken, zo weet je zeker dat je deel kan nemen aan een expeditie.

Klik hier en boek direct je tickets.

Hoe werkt het met de aanvangstijden?

Tijdens het bestellen van je tickets selecteer je de gewenste datum en tijd. De gekozen starttijd geldt als aanvangstijd.

Is het mogelijk om langs te komen zonder een expeditie te boeken?

Helaas is dit niet mogelijk. Bij een bezoek aan ons boek je altijd een van de expedities, waarmee je ook toegang krijgt tot de rest van het museum.

In sommige gevallen kan er een uitzondering zijn, bijvoorbeeld tijdens een evenement. Houd onze agenda in de gaten om te zien wanneer dit het geval is.

Hoelang duurt een bezoek?

Gemiddeld ben je 1,5 tot 2 uur bij ons. Dit is inclusief de voorbereiding op je expeditie, de expeditie en tijd voor de tentoonstelling.

Ik heb mijn ticket gekocht bij ANWB, DagjeWeg, Tiqets of Tripper. Hoe kan ik reserveren?

Wanneer je jouw ticket hebt gekocht bij een van onze partners is het mogelijk om te resereven door te bellen naar 024 - 200 10 50 of te mailen naar reserveringen@muzieum.nl.

Is mijn Museumkaart geldig?

Je Museumkaart is niet geldig. Onze missie is het creëren van werkgelegenheid. Dit doen wij zonder structurele subsidie, en daarbij zijn we dus afhankelijk van de inkomsten uit entreegelden. Daar zijn we natuurlijk heel trots op, maar dat houdt ook in dat we de Museumkaart niet kunnen accepteren.

Kan ik groepskorting krijgen?

Nee, dit is niet mogelijk. Onze missie is het creëren van werkgelegenheid. Dit doen wij zonder structurele subsidie, en daarbij zijn we dus afhankelijk van de inkomsten uit entreegelden. Daar zijn we natuurlijk heel trots op, maar dat houdt ook in dat we geen korting kunnen bieden.

Ik wil annuleren, kan dat?

Wil je jouw bezoek annuleren? Dat vinden wij jammer, maar het is mogelijk. Met jouw reservering hebben wij een (aantal) plaats(en) gereserveerd en een gids ingepland. Daarom hanteren we annulerings- of wijzigingskosten, die van toepassing zijn op alle gereserveerde activiteiten.

Klik hier om de annuleringsvoorwaarden te lezen.

Wat als ik te laat ben?

Je koopt een ticket met een starttijd voor je expeditie. Ben je te laat, dan is het helaas niet meer mogelijk om deel te nemen aan je expeditie, omdat deze al is gestart. Je krijgt geen geld of andere vergoeding terug.

Klik hier om de bezoekersvoorwaarden te lezen.

Wat als ik niet meer kan?

Dat vinden wij jammer. Afhankelijk van wanneer je bezoek plaats vindt kan je het wijzigen of annuleren.

Klik hier om de annuleringsvoorwaarden te lezen.

Krijg ik mijn geld terug als ik niet kom opdagen?

Beslis je om niet te komen, dan ontvang je geen geld of andere vergoeding terug.

Graag leggen we kort onze bezoekersvoorwaarden uit. Bij het boeken heb je hiermee ingestemd. Waarom wij deze voorwaarden hanteren? Bij ons ervaar je hoe het is om niets te zien, door middel van een ontmoeting met onze blinde en slechtziende collega's. Dit is niet alleen onvergetelijk, maar ook belangrijk omdat je hierdoor werk creëert voor blinden en slechtzienden.

Momenteel heeft slechts 29% van de blinden en slechtzienden een baan. Dit willen wij veranderen. Werk is namelijk van grote waarde voor iemand. Het draagt bij aan wie je bent en wat je doet.

Als organisatie ontvangen wij geen structurele subsidies en zijn we afhankelijk van entreegelden. Daarom hanteren wij annuleringsvoorwaarden.

We begrijpen dat annuleringskosten vervelend zijn, maar deze dragen wel direct bij aan betaalde banen voor blinden en slechtzienden.

Vanaf welke leeftijd is een bezoek aan muZIEum geschikt?

De expeditie in het donker is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Een rondleiding in het donker kan spannend zijn en impact hebben, daarom raden we deze ervaring af voor kinderen jonger dan 8 jaar.

Expeditie Ribbelroute is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar.
Tijdens deze beleving neem je deel aan het verkeer. Bij ons staat veiligheid voorop. Daarom is de leeftijdsgrens om mee te doen aan Expeditie Ribbelroute 13 jaar.

Heb je last van claustrofobie of epilepsie?

Expeditie in het donker
Deze expeditie vindt plaats in complete duisternis, wat kan zorgen tot ongemak bij mensen met claustrofobie of epilepsie.

Expeditie ribbelroute
Deze expeditie vindt buiten plaats. Tijdens de beleving draag je een augmented reality bril die oogziektes simuleert. Ook hier kan het voorkomen dat iemand last heeft van claustrofobie of epilepsie.

In de expedities komt het niet vaak voor, maar als je twijfels hebt om deel te nemen, aarzel dan niet om te bellen of te mailen voor overleg.

Wanneer je besluit mee te doen met de expeditie, is het goed om te weten dat je op elk moment kunt stoppen!

Klik hier om meer te lezen over onze toegankelijkheid.

Zijn blindengeleide- en hulphonden welkom?

Natuurlijk zijn blindengeleidehonden en hulphonden welkom en mogen ze overal mee naartoe, behalve tijdens de expeditie in het donker. We hebben een speciale, rustige plek voor hen ingericht, zodat jij ongestoord kunt genieten van je beleving.

Ben je van plan ons te bezoeken met je blindengeleide- of hulphond. Neem contact op via 024 - 200 10 50 of reserveringen@muzieum.nl.

Andere huisdieren zijn niet toegestaan vanwege veiligheidsredenen voor zowel de dieren als de bezoekers.

Klik hier om meer te lezen over onze toegankelijkheid.

Is het mogelijk om jullie met een rolstoel of rollator te bezoeken?

Het is mogelijk ons te bezoeken met een rolstoel of rollator. Helaas zijn niet alle expedities toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Daarom willen we je vragen om contact met ons op te nemen via 024 - 200 10 50 of reserveringen@muzieum.nl, we denken graag met je mee.

Klik hier om meer te lezen over onze toegankelijkheid.

Ik ben slechthorend, kan ik meedoen?

In onze expedities valt je meest dominante zintuig, je zicht, weg. Daarom is het van belang dat je de gids en medebezoekers goed kunt verstaan. Ben je slechthorend of aan één oor doof, dan willen we je vragen contact met ons op te nemen via 024 - 200 10 50 of reserveringen@muzieum.nl. We denken graag met je mee.

Klik hier om meer te lezen over onze toegankelijkheid.

Ik ben slecht ter been, kan ik meedoen?

Dit is natuurlijk voor iedereen anders en kan je zelf het beste inschatten. Wat belangrijk is om te weten is dat je tijdens de expedities ongeveer 1,5 uur loopt met weinig tot geen zicht. Je hebt hierbij een taststok in je ene hand, je andere hand moet vrij zijn om om je heen te voelen. Tussendoor rusten op een bank of stoel is niet mogelijk.

Twijfel je? Neem contact op met ons via 024 - 200 10 50 of reserveringen@muzieum.nl. We denken graag met je mee.

Klik hier om meer te lezen over onze toegankelijkheid.

Is het gebouw toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Een groot deel van ons gebouw is rolstoelvriendelijk. We hebben een lift, invalidentoilet, hellingbanen en brede deuren.

Klik hier om meer te lezen over onze toegankelijkheid.

Ik ben zwanger, kan ik meedoen?

Zit je in de laatste weken van je zwangerschap? Dan raden wij af om mee te doen aan een van de expedities. Twijfel je? Neem contact op met ons via 024 - 200 10 50 of reserveringen@muzieum.nl. We denken graag met je mee.

Klik hier om meer te lezen over onze toegankelijkheid.

Mag ik zelf meegenomen eten en drinken nuttigen?

Helaas is dit niet toegestaan. Je kunt in het muZIEum-café een drankje en een kleine snack bestellen.