Veelgestelde vragen (FAQ)

Is de Museumjaarkaart geldig bij het muZIEum? 
De Museumjaarkaart kunnen wij helaas niet accepteren. Het muZIEum creërt werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden. Hierbij zijn wij voornamelijk afhankelijk van de inkomsten uit entreegelden. Als we de Museumjaarkaart accepteren komen wij niet uit met de kostprijs. Bij het muZIEum bekijk je geen objecten van een afstandje maar ben je zelf onderdeel van de beleving.

Kan er afgeweken worden van het maximaal aantal bezoekers per beleving?
Nee, we hebben ons maximaal aantal bezoekers per beleving met onze gidsen vastgesteld op 7 (donkerbeleving) en 6 (Expeditie ribbelroute) om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Mag er in het muZIEum eigen eten en drinken worden genuttigd?
Wij hebben een toegankelijke bar waar je een drankje en wat lekkers kan bestellen. Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.

Kan ik ook het muZIEum bezoeken zonder een beleving te boeken?
Nee, dit is niet mogelijk. Je bezoek bestaat altijd uit een donkerbeleving of Expeditie ribbelroute, al dan niet aangevuld met één van onze arrangementen. Hierna is het mogelijk om het doe-plein te ontdekken.

Ik ben slecht ter been, maar wil toch graag een bezoek brengen aan het muZIEum. Is dit mogelijk?
Dit kan je het best zelf inschatten. Je zal langere tijd door ruimtes lopen waar je helemaal niks kan zien, of door de stad wandelen met maar weinig zicht. Dit terwijl je je handen gebruikt om de taststok vast te houden en om je heen te voelen. Tussendoor op een bankje uitrusten is helaas niet mogelijk. Als je twijfelt, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Ik ben zwanger, maar wil toch graag een bezoek brengen aan het muZIEum. Is dit mogelijk?
We raden vrouwen die in de laatste weken van hun zwangerschap zijn af om de donkerbeleving of Expeditie ribbelroute te doen. Als je twijfelt, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Waarom is de donkerbeleving geschikt vanaf 8 jaar en Expeditie ribbelroute vanaf 13 jaar?
Een rondleiding in het donker kan veel impact hebben op iemand. Daarom raden wij de donkerbeleving af voor kinderen jonger dan 8 jaar. De geadviseerde leeftijd om mee te doen aan de Expeditie ribbelroute is minimaal 13 jaar.

Kan ik tijdens Expeditie ribbelroute de virtualrealitybril afdoen om bv. een foto te maken?
Het is niet de bedoeling dat tijdens Expeditie ribbelroute de virtualrealitybril wordt afgezet. Zo is de ervaring het meest realistisch; slechtzienden kunnen immers ook niet even hun aandoening afzetten.

Ik zou graag een spreekbeurt of werkstuk willen houden over het muZIEum. Hebben jullie handige informatie voor mij?
Hartstikke leuk dat je een spreekbeurt of werkstuk wilt houden over het muZIEum! En dat je andere meer wilt vertellen over hoe het is om blind en/of slechtziend te zijn. Ons spreekbeurtpakket kan je hier downloaden. Veel succes!