Kerstfeest zonder licht

Het is vroeg donker buiten en iedere stad hangt vol met lichtjes, voor veel mensen gaat the most wonderful time of the year van start. Kerst is het feest van licht, maar wat als je niets of weinig kunt zien? Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 laten onze blinde en slechtziende gidsen zien hoe het is om kerst zonder licht te vieren.

Kerstbelevingen
Maak in onze donkerbeleving ‘Een dag uit het leven van…’ een wandeling door winter wonderland en kom erachter hoe onze gidsen het feest van licht ervaren. Toch nog niet klaar voor de gure kou? Boek dan de donkerbeleving ‘Op vakantie met…’ en zoek nog heel even de zon op.

Klinkt het allemaal iets te spannend? Alle belevingen die het muZIEum aanbiedt zijn onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids, je bent dus in goede handen! Onze gidsen beantwoorden met plezier al je vragen.

Eindejaarsquiz
Speel naast de donkerbeleving nog gezellig met z’n allen een spelletje. Ben jij slim en behendig? Vertrouw jij op je zintuigen, weet jij alle kerstliedjes uit je hoofd en ben jij echte puzzelaar? Doe dan mee aan de Eindejaarsquiz voor € 6,25 per persoon! Op 6 januari 2020 maken wij het winnende team bekend, dit team ontvangt een leuke prijs.

Wil jij ervaren hoe kerst zonder licht is en het winnende team worden? Reserveer dan hier je beleving en Eindejaarsquiz.

Cadeauruil
Heb jij met Sinterklaas en/of Kerst een paar cadeaus gekregen die niet op je lijstje stonden en wil je ervan af? Kom dan op 30 december om 14.00 uur naar de cadeauruil in het muZIEum. De ruil doe je natuurlijk wel op onze manier: blind of slechtziend. Hier vind je meer informatie over de cadeauruil.

In de kerstvakantie is het muZIEum iedere dag geopend van 09.30 uur t/m 17.00 uur, met uitzondering van 25 december 2019 en 1 januari 2020.