Expositie: Oog in Oog

Laat je inspireren door de verhalen van 10 individuen over het leven met een oogprothese. Want hoe is het om te kijken met een oog? De portretserie is gemaakt door oncologisch oogarts en fotograaf Marina Marinkovic.

Oog in Oog is de nieuwe expositie te zien bij muZIEum. Het is een portretserie gemaakt door Marina Marinkovic. Marina komt vaak in aanraking met patiënten bij wie het oog moet worden verwijderd. Telkens weer verbaast Marina zich bij de controles na die ingreep over de veerkracht van de patiënten die deze operatie ondergaan. Tijdens de controle ziet ze hoe sterk en optimistisch deze mensen zijn, ondanks de korte duur en de tijdsdruk op de polikliniek. De dynamiek tussen dokter en patiënt beïnvloedt ook de loop van het gesprek. Voor de portretten zijn de rollen omgedraaid: Marina kwam bij de patiënt op bezoek. 

Over Marina Marinkovic

Marina Marinkovic is oncologisch oogarts en fotograaf. Al sinds 2006 voert ze enucleaties uit: operaties waarbij een oog wordt verwijderd. Voor deze portretserie zocht Marina mensen met een oogprothese op in hun eigen omgeving. In de expositie 'Oog in Oog' worden deze portretten getoond.

Over Vereniging OOG in OOG

Vereniging OOG in OOG komt op voor het welzijn en de belangen van mensen met een oogprothese, orbitaprothese en/of die met één oog kijken, alsmede mensen met retinoblastoom, anoftalmie of microftalmie, een (aangeboren) oogaandoening.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door Marina Marinkovic Fotografie, Vereniging OOG in OOG en muZIEum.

 

Ik liep tegen dingen aan na de operatie en ben op zoek gegaan naar een patiëntenvereniging. Toen ik die niet kon vinden heb ik alle prothesemakers vragenlijsten gestuurd voor patiënten en er kwamen 80 lijsten terug. Zo is de vereniging OOG in OOG begonnen.

Tonnie
Voorzitter Vereniging OOG in OOG