Social return

Een inclusieve samenleving, dat is waar wij voor staan. Dit bereiken we door betekenisvolle ervaringen te bieden aan bezoekers en door banen te creëren voor blinde en slechtziende mensen.

Op deze pagina ontdek je hoe jouw organisatie blinde en slechtziende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan helpen aan een werkplek waar hun beperking een kracht is.

Social return

Als dé plek voor sociale inkoop bieden wij diverse mogelijkheden om jouw sociale verplichtingen te vervullen. Met onze expedities en impactpakketten draag je direct bij aan werkgelegenheid voor blinde en slechtziende mensen. Ieder bezoek of donatie heeft grote maatschappelijke impact.

Kies uit ons aanbod en verreken tot 100% van de factuurwaarde als social return. Meer weten? Bekijk de mogelijkheden of neem contact op via 024 - 200 10 50 of reserveringen@muzieum.nl.

Impactpakket

Doneer nu een impactpakket en help blinde en slechtziende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt direct aan een baan. Klik voor meer informatie en ontdek wat jouw organisatie kan doen.

Meer informatie

Expeditie op locatie

Ervaar op jouw locatie ons unieke programma met blinde of slechtziende gidsen. Het biedt een onvergetelijke ervaring en teambuildingsuitje dat jullie inspireert tot ideeën voor een inclusievere organisatie.

Meer informatie
Een bezoeker met onze AR-bril op voor een geluidspaneel.

Expeditie bij muZIEum

Kom naar muZIEum voor een onvergetelijke expeditie. Ervaar samen met je team wat het betekent om in het pikkedonker te zijn en ontdek wat er mogelijk is zonder zicht.

Jouw bezoek draagt direct bij aan werkgelegenheid voor blinde en slechtziende mensen.

Meer informatie

Cadeaubon

Wat is er leuker dan een onvergetelijk cadeau geven én iets goeds doen voor de samenleving? Bestel nu de muZIEum-cadeaubon voor je team of zakelijke relaties en help mee aan een inclusieve samenleving.

Meer informatie
Bezoeker met publieksbegleider bij een van de schermen waarop zij een digitaal experiment doen.

Aanvragen of meer weten?

Vraag direct een van onze mogelijkheden aan via het formulier. Voor meer informatie kun je ook het formulier gebruiken. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Accepteer privacyverklaring om te versturen.

Onze impactmissie

'Blinde en slechtziende mensen leven in een inclusieve samenleving waar iedereen dezelfde kansen en rechten heeft om zelfstandig mee te doen.'

Wist je dat slechts 29% van de ruim 350.000 blinde en slechtziende mensen in Nederland een betaalde baan heeft? Daarnaast worden ze regelmatig geconfronteerd met onbegrip en vooroordelen in de samenleving. Daarom zetten wij ons dagelijks in om betaalde banen en werkervaringsplaatsen te creëren door middel van onze expedities, die een inclusievere kijk op de wereld bieden.

En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet? Tijdens de expedities ontmoet je onze blinde en slechtziende collega’s en ga je in gesprek. Hun persoonlijke verhalen raken je en openen je de ogen. Je eigen ervaringen zetten je aan het denken en geven je een nieuwe kijk op wat inclusie voor jou betekent.

Een win-win, als je het ons vraagt.

Meer weten over onze impactmissie en doelen? Bekijk het document facts & figures of het impactrapport 2023.

“Ik bied mensen graag een uniek en bijzonder uitje met meerwaarde. Door bezoekers mijn verhaal te vertellen, merk ik dat er wat verandert. Het is precies deze meerwaarde die mijn baan bij het muZIEum interessant maakt.”

Bart den Dekker, gids

Onze partners

Wij zijn opgenomen in het register Code Sociale Ondernemingen.

Overige links met betrekking tot de Code Sociale Ondernemingen

Statuten
Statuten Stichting muZIEum 2012.pdf

Codes
Lees hier welke codes wij onderschrijven

Stakeholderanalyse
Stakeholdersanalyse muZIEum.pdf