Liefde, liefde en nog eens liefde

Iedereen kan wel wat extra liefde gebruiken, juist in deze tijd. Daarom staat in 2021 het thema liefde centraal bij het muZIEum. Met een goednieuwe donkerbeleving "Op citytrip met...", een indrukwekkende tentoonstelling "Mijn geZICHT" en nog veel meer.

Op citytrip met ...

Ga in onze nieuwste donkerbeleving op reis naar de stad van de liefde. Genietend van de smalle straatjes en de historie ontdek je de highlights van deze stad door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed: je ZIEt helemaal niets. Natuurlijk ga je niet alleen op pad. Je wordt begeleid door een blinde of slechtziende gids. Terwijl jij blind de stad ontdekt, vertelt de gids over zijn leven zonder zicht, hoe hij de stad ervaart en hoe hij de liefde ziet. Met wie ga jij op citytrip?

Extra leuk om te doen in de donkerbelevingen: vereeuwig je liefde in het muZIEum!
In onze donkerbelevingen kom je een liefdesbrug tegen, waar jij jouw slotje aan kan hangen. Bij de balie zijn de slotjes te verkrijgen tegen een kleine donatie, vraag naar de mogelijkheden.

Lees meer over de donkerbeleving

Geheime liefdesbrieven, en smaakexplosies

Niet alleen in de donkerbeleving word je ondergedompeld in de liefde. Schrijf geheime liefdesbrieven net als Romeo en Julia, maar dan natuurlijk met een muZIEumtintje: in braille. Ontdek tijdens Expeditie ribbelroute hoe jij je blind date op het terras vindt. Bekijk en raak de prachtige beelden van Marleen de Man aan. Marleen is zelf slechtziend, vier beelden uit haar collectie zijn te ZIEn bij ons. En als laatste mag een smaakexplosie natuurlijk niet missen! Proef tijdens de chocoladeproeverijwelke smaak jouw hart verovert.

Mijn GeZICHT

Murk Schaafsma bracht een bijzondere fotoserie tot stand: Mijn geZICHT. Voor dit project maakte hij portretfoto’s van mensen met een oogziekte. Hij ging in gesprek met de geportretteerden: wat zien zij? Vervolgens verbeeldde hij hun zicht. Helder, integer en aan-grijpend. Bewonder en beluister de 20 portretten en verhalen in het muZIEum.

Mede mogelijk gemaakt door het Oogfonds